Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Tatoeage verwijderen – dag smoezelige inktvlek

Denk je dat er een diepzinnige Chinese quote op je onderarm staat, betekent het niets anders dan ´ik heb aambeien´. Oeps. Voor sommige mensen is dit bittere realiteit. Op het oog is er niets mis met deze permanente tekening, maar je hebt wel wat uit te leggen als mensen vragen naar de betekenis achter de symbolenreeks. Je kunt je van de domme houden of onderdrukt gegrinnik blijven aanhoren na jouw uitleg. De oplossing? Neem een cover-up of laat je tatoeage verwijderen.

Een tatoeage is een vorm van zelfexpressie en kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld. Er zijn tal van redenen om een tattooshop te bezoeken en jouw idee te laten vereeuwigen op je huid.  Doorgaans kiezen mensen voor tatoeages om:

  • een statement te maken;
  • een roerige periode af te sluiten;
  • iemand te eren;
  • zichzelf te onderscheiden.

De tatoeage is de doelgroep van criminelen en punkers allang voorbij. Tegenwoordig breken tatoeages met elk stereotype dat gepaard gaat met deze kunstvorm. Jong en oud, dik en dun, allerlei mensen kiezen soms voor een permanente plaat. Sommige tatoeages zijn zó elegant dat ze iemand gelaatstrekken naar voren halen – denk aan permanente make-up – of eruitzien als een stukje pure kunst.

Pure kunst is het echter niet wanneer blijkt dat de betekenis van je tattoo niet is wat je dacht. Iedereen maakt wel eens beslissingen die na enige tijd niet de beste lijken te zijn. Vervelender is dit wanneer dit de keuze voor een tatoeage betreft. Je wilt niet dat de tatoeage van de naam van je ex voor eeuwig op je lichaam prijkt. Of dat je telkens herinnerd wordt aan een pijnlijk moment in je leven. Wat de één ziet als een prachtige permanente versiering, is voor een ander een huiveringwekkende inktplaat. Belangrijk is vooral dat je zelf blij bent met je tatoeage.

Tattoo verwijderen

Dag tattoo, hallo baan

Kinderachtige plaatjes, mode-onderhevige tatoeages of minuscule lijntattoos die na een paar maanden veranderd zijn in een smoezelige inktvlek zijn typische voorbeelden van Spijttatoeages. Inderdaad, mét hoofdletter. Erger nog is het wanneer je in een lollige bui een bepaalde term op je knokkels hebt laten tatoeëren. Dat is niet per se bevorderlijk voor toekomstige sollicitaties of de relatie met je schoonouders bij een eerste ontmoeting.

Wanneer jouw eens zo geliefde tatoeage niet meer bij je past, kun je kiezen voor een laserbehandeling waarmee de tatoeage vakkundig en littekenvrij wordt verwijderd. Door een behandeling met de Picolaser van Huidzorgklinieken ben je binnen afzienbare tijd af van jouw Spijtatoeage.

Geplaatst door