Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Snurken en de relatie

In een relatie is het natuurlijk erg fijn om met elkaar te kunnen slapen. Zo ga je samen met elkaar naar bed in de avond en sta je s ‘ochtends weer met elkaar op. Dit is erg belangrijk om close te blijven met je partner. Maar wat als je partner snurkt? Kan dit niet erg schadelijk zijn voor je relatie? Lees dan snel verder! Deze blog zal je hier namelijk alles over vertellen.

Waarom snurken we?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe het komt dat sommige mensen snurken en sommige mensen niet. Snurken wordt veroorzaakt door het vibreren van lucht in de keelholte, neus en mond. Veel mensen hebben hier last van, in Nederland heeft namelijk tot 40% van de mensen hier last van. Dit is ongeveer 40% van alle Nederlandse mannen en 24% van de Nederlandse vrouwen die er wel eens last van hebben. Toch kan snurken erfelijk zijn en kan het ook liggen aan de leeftijd. Zo hebben mensen van een hogere leeftijd hier over het algemeen meer last van dan mensen die jonger zijn. Hoe ouder mensen vaak worden, hoe meer last ze kunnen krijgen van snurken tijdens het slapen. Ook zijn er nog meer factoren die invloed kunnen hebben op het snurken van mensen. Zo kan het invloed hebben wanneer je slaapt op je rug. Het slapen op de rug, veroorzaakt namelijk sneller het snurken. Ook kan alcohol een erg grote factor zijn als het om snurken gaat. Wanneer er veel gedronken is, groeit de kans namelijk dat er die nacht ook meer zal worden gesnurkt. Verder kan het gebruik van medicijnen het snurken beïnvloeden. Bepaalde medicijnen bevorderen het snurken. Ook roken of overgewicht kan het snurken versterken. Als je namelijk rookt tast dit ook je keel aan wat voor irritaties in de keel kan zorgen. Ook roken kan kan het snurken versterken. Als laatste kan overgewicht ook een oorzaak van het snurken zijn. Wanneer je hier last van hebt loop je een hoger risico om te gaan snurken.

Wat erg moeilijk is aan snurken, is dat je het zelf meestal niet eens door hebt wanneer je dit doet! Enkel je partner zal hier vaak last van hebben. Wanneer je incidenteel last hebt van snurken zal dit absoluut niet tot problemen leiden, vaak merk je dit namelijk niet eens op! Maar wanneer je zo hard snurkt dat je partner er regelmatig wakker van wordt kan dit zeker gevolgen hebben!  Het kan dan gaan zorgen voor relatieproblemen. Er zijn zelfs wel een relaties stuk gelopen doordat een partner enorm veel last had van het snurken. Een partner van een snurker kan namelijk vaak tot 2 uur slaap minder per nacht hebben. Dit leidt op één van de drie gevallen tot een serieus slaapprobleem bij de ander wat voor enorme gevolgen kan zorgen. Dit kan ervoor zorgen dat je na een tijdje helemaal op bent en hierdoor tot af gaat reageren op je partner. Ook andere problemen die er al waren in relatie kunnen door het snurken van je partner verergerd worden

Wat kun je doen aan het snurken?

Maar is er een oplossing tegen het snurken van jezelf of van je partner? Sommige oorzaken kun je gemakkelijk oplossen. Zo kan je zelf tegen bijvoorbeeld roken of overgewicht het nodige doen! Ook kun je ervoor kiezen om sommige nachten apart te slapen van je partner om zo de relatieproblemen uit de weg te kunnen gaan. Maar natuurlijk is dit voor veel mensen geen definitieve oplossing en is dit enkel het uitstellen van het probleem. Toch bestaat er een oplossing die kan zorgen voor het verminderen van het snurken van je partner.  Heb je al eens gedacht om een anti snurk beugel te kopen? Deze is snel en anoniem verkrijgbaar. Zo kunnen jij en je partner samen weer slapen, zonder dat de een last heeft van de ander. Een anti-snurk beugel wordt namelijk gedragen ter voorkoming of ter vermindering van het snurken.

De beugel dien je te dragen tijdens het slapen wat het snurken kan voorkomen of verminderen. Wat de anti snurk beugel doet, is dat het de positie van je onderkaak verschuift ten opzichte van je bovenkaak. Je tong blijft hierdoor in het onderste gedeelte van je kaak en hierdoor blokkeert je tong niet langer luchtwegen. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat in de keel, waardoor de mond meer vrij is! Dit zorgt ervoor dat je eindelijk eens een oplossing kunt hebben voor jouw snurkprobleem of voor het snurkprobleem van je partner!

Geplaatst door