Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Wetenschappelijk onderzoek en erectiepillen

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar erectiepillen. Wanneer je erectiepillen koopt is het belangrijk om je enigszins in dit onderzoek te verdiepen.

Erectiepillen gebruiken

Erectiepillen maken het mogelijk om meer bloed naar de penis te sturen. De meeste erectiepillen werken 4 tot 5 uur, sommige soorten werken 36 uur. Erectiepillen kunnen vaak het best genomen worden op een lege maag. Sommige erectiepillen werken vaak pas wanneer je ze een aantal keer gebruikt hebt. Houd er rekening mee dat er bijwerkingen kunnen zitten aan erectiepillen. Heb je een aantal keer erectiepillen gebruikt? Dan kunnen de bijwerkingen verminderen of verdwijnen. Heb je hartklachten of een herseninfarct gehad? Dan mag je niet altijd een erectiepil gebruiken. Heb je een aantal keer een erectiepil uitgeprobeerd? Dan bespreek je met jouw huisarts hoe het is gegaan, net als wanneer je andere medicijnen gaat gebruiken. Sommige medicijnen gaan namelijk niet goed samen met een erectiepil. Lukt het weer om een erectie te krijgen zonder een erectiepil? Dan kun je eventueel stoppen met het slikken van erectiepillen en het zonder proberen.

Zijn erectiepillen veilig en voldoende wetenschappelijk onderzocht?

Er wordt continu onderzoek naar erectiepillen gedaan. Dit betekent dat men steeds weer tot nieuwe ontdekkingen komt. Zo is het in de loop der jaren duidelijk geworden dat de volgende bijwerkingen kunnen optreden:

 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn
 • Blozen
 • Hartkloppingen
 • Rugpijn
 • Verstopte neus
 • Duizeligheid

Daarnaast is het duidelijk geworden dat er nadelen aan het slikken van een erectiepil verbonden zijn:

 • Gebruik je nitraten voor het hart? Dan mag je geen erectiepillen gebruiken. Heb je eenmalig nitraten gebruikt omdat er pijn op de borst werd gevoeld? Dan mag er 24 uur lang geen erectiepil gebruikt worden.
 • Als er pijn op de borst is bij lage inspanning, is het niet verantwoord om erectiepillen te slikken. Het risico is op dit moment te groot.
 • Bij een te lage bloeddruk is het onverantwoord om erectiepillen te gebruiken.
 • Heb je recent (minder dan een half jaar geleden) een hartinfarct of beroerte gehad? Dan mogen er geen erectiepillen gebruikt worden.

Slik erectiepillen altijd onder begeleiding en op advies van een arts. Lees daarnaast de bijsluiter van medicijnen die je gebruikt en raadpleeg een arts als er veranderingen optreden en je het niet vertrouwt.

Erectiepillen op een illegale manier slikken

Kies je voor het slikken van illegale erectiepillen of besluit je een erectiepil te slikken zonder eerst naar de huisarts te gaan? Dan loop je een onnodig gezondheidsrisico. Zo kan het zijn dat de dosering niet in orde blijkt en jouw lichaam hier verkeerd op reageert. Wanneer je onder toezicht van een arts staat, wordt dit nauwkeurig in de gaten gehouden. Werkt een bepaalde erectiepil niet? Dan zal een huisarts andere middelen aanbevelen of de oplossing in een andere hoek zoeken. Wanneer je erectiepillen via het illegale circuit koopt, krijg je deze informatie er niet bij.

Tot slot is het belangrijk om niet te vergeten dat de productie van illegale erectiepillen niet onder toezicht van de Europese Unie en Nederlandse overheid zal staan. Zo weet je niet welke middelen er in een erectiepil worden gestopt en weet je niet zeker welke werking een middel geeft. Daarnaast kan het zo zijn dat er toevoegingen in een erectiepil zitten die daar absoluut niet in passen. Ook kan het zo zijn dat actieve bestanddelen vergeten worden, in dit geval werkt een erectiepil niet.

Geplaatst door