Menu
Gezondheid

Je telefoon schoonhouden om besmetting met virussen te voorkomen: 6 tips

Zeker nu de hele wereld in de ban is van het Coronavirus zijn we op zoek naar allerlei manieren om besmetting met virussen te voorkomen. Het Coronavirus lijkt zich op dezelfde manier als de griep te verspreiden; en dat maakt het erg belangrijk om veel gebruikte accessoires zoals je telefoon goed schoon te houden. Hoe je dat doet, vertellen we je graag met een aantal praktische tips. Kun je meteen aan de slag!

1. Geef tweedehands toestellen een diepe schoonmaakbeurt

Je kunt Sim Only vergelijken bij Simyo en vervolgens een abonnement sim only afsluiten om hier zelf een mooi nieuw, of tweedehands toestel bij aan te schaffen. Maar wanneer je niet weet waar dit toestel geweest is, is het natuurlijk wel zo fijn om het even goed schoon te maken. Heb je een nieuw of tweedehands toestel, of heb je jouw huidige toestel tijdelijk uitgeleend? Neem het toestel dan even goed onder handen met een droge doek en een antibacteriële (hand)gel. Zo weet je zeker dat je in ieder geval via je toestel niet zomaar een virus van anderen oppikt!

2. Verwijder eerst de stofjes

Is het tijd om je toestel even goed schoon te maken? Verwijder dan eerst stofjes, zand en kruimels. Je vindt deze vaak terug in het gat van je oplader of koptelefoon aansluiting. Je kunt dit doen door een paar keer hard in het gat te blazen, of wat dubbelzijdig tape om een tandenstoker (of recht gebogen paperclip) te binden en deze vervolgens door het gat heen te halen.

3. Gebruik goed schoonmaakmiddel

Nu is een antibacteriële gel natuurlijk de ideale schoonmaker om virussen te verwijderen; maar wat als je deze niet in huis hebt? In dat geval kun je speciale alcoholvrije spray gebruiken (die ook vaak voor TV’s gebruikt wordt) of flink aan het boenen gaan met een brillendoekje.

Telefoon schoonmaken

4. Zorg voor een zachte doek

Gebruik in geen geval keukenpapier of een ruwe theedoek; maar liever een doekje dat zeker geen krassen achterlaat op je toestel zoals een microvezel doek. Boen goed, maar ga wel voorzichtig te werk om beschadigingen te voorkomen.

5. Reinig contactpunten regelmatig

Er zijn een aantal punten op je smartphone te vinden (denk aan de microfoon en de luidspreker) waar het contact dagelijks erg intensief is. Het kan dan ook zeker geen kwaad om juist deze contactpunten wat regelmatiger schoon te maken met een (alcoholvrije) antibacteriële gel.

6. Gebruik je smartphone bewust

Ben bewust van je gebruik van de smartphone en de locaties waar je deze gebruikt. Zo kun je deze op de wc beter in je broekzak laten zitten, en hoeft deze natuurlijk ook niet perse uit je zak gehaald te worden in een overvolle bus vol kuchende passagiers.