Menu
Hart en vaatziekte

Hoe werkt een AED?

Een hartstilstand, een dagelijks terugkerend verschijnsel

Misschien heeft u het ooit wel eens mee gemaakt toen u op straat liep. Iemand die werd getroffen door een hartstilstand. Het overkomt 30 mensen per dag in Nederland. Om er voor te zorgen dat mensen een hartstilstand overleven, zijn een aantal zaken belangrijk. Dit is onder andere het optreden van mensen rondom de desbetreffende persoon. Maar ook het gebruik van een AED is cruciaal. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator.

De AED van Philips

Een Philips Heartstart is een kleine AED. Hij is betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken. Omdat deze AED erg praktisch is, kan deze AED mensenlevens redden. Het is een van de meest verkochte AED’s ter wereld. Een hulpverlener die gebruik maakt van deze AED, wordt stap voor stap geïnstrueerd hoe te handelen. Dit gebeurt door middel van Nederlands gesproken aanwijzingen. Deze AED registreert wat een hulpverlener doet en geeft naar aanleiding daarvan instructies.

De AED van Defibtech

De Defibtech Lifeline is een betrouwbare AED. Deze AED is ontwikkelt voor zowel professionele als leken hulpverleners. Deze AED staat vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. De AED is voorzien van een gebruikershandleiding die een hulpverlener stap voor stap vertelt hoe te handelen in een kritieke situatie. Deze AED staat bekend als uiterst betrouwbaar.

Red een mensenleven met behulp van een AED

Snel en effectief handelen is erg belangrijk wanneer het gaat om het redden van een mensenleven. Een AED is dan ook een geschikt middel of instrument om iemand er bovenop te helpen. Elke minuut dat er geen stroomstoot wordt toegevoegd met behulp van de AED, daalt de overlevingskans met 10%. Daarom is het gebruik van een AED cruciaal en kan het mensenleven redden van de dood. Correct handelen is daarom erg belangrijk.