Het hele jaar door plezier van uw scootmobiel

Rugklachten of reuma? De medische scootmobiel versus de mini crosser
Mensen met rugklachten, reuma, beperkte handfunctie, weinig kracht in de armen of bijvoorbeeld artrose, vormen de grootste groep scootmobiel gebruikers. Bent u reumapatiënt of heeft u een van bovenstaande klachten en bent u voornemens binnenkort een scootmobiel aan te schaffen, dan hebben wij waardevol advies voor u. Een standaard scootmobiel is namelijk niet toereikend en kan uw klachten alleen maar verergeren. Onderstaand geven wij twee voorbeelden van scootmobielen die ervoor zorgen dat u ondanks uw ziekte met plezier en zonder pijn met uw scootmobiel op pad kunt gaan.

Een scootmobiel met medisch comfort
Trillingen, zware bediening en harde zittingen: ze zijn funest als u bijvoorbeeld pijnklachten in uw rug of weinig spierkracht heeft. Wat u nodig heeft is een scootmobiel die een perfect veersysteem heeft om trillingen op te vangen, een zeer lichte bediening van het stuur, een aangepaste stoel, cruise control en een noodstop mogelijkheid voor gevaarlijke situaties.
Wij stellen u voor aan de Handicare Trophy 6; een scootmobiel met het hoogst haalbare comfort. Hij is geheel instelbaar naar uw wensen. Stuur, armleuningen, luxe stoel, gasbediening, kortom alles kan dusdanig worden ingesteld om pijn en kracht te vermijden. De Trophy 6 is bijzonder licht in gebruik en het standaard bereik van 50 km kan worden uitgebreid tot 70 km. Ook de belangrijke vering is op uw wensen af te stellen. Deze scootmobiel is een klasse apart.

Een scootmobiel voor de avonturiers
De tegenhanger van de Trophy 6 is de Mini Crosser. Want u heeft dan misschien wel lichamelijke ongemakken, maar dat wil niet zeggen dat u niet op avontuur uit kan of wil gaan. Ook deze scootmobiel kent een uitmuntende vering. De gashendel kan zowel met een knijp- als duwbeweging worden geactiveerd. Stuurkolom en stoel zijn volledig instelbaar.
De Mini Crosser is uiterst stabiel en door de sterke motor, het frame en de uniek geveerde wielen vormen oneffen of hobbelige ondergronden geen enkel probleem.

De keuze tussen een 3-wiel en een 4-wiel scootmobiel
Er is geen fout antwoord mogelijk: zowel de scootmobielen met 3 wielen als die met 4 wielen zijn even veilig. Er zijn echter wel verschillen in het rijgedrag. Een 3-wiel scootmobiel is wendbaarder. U kunt er kleine bochtjes mee maken wat handig is wanneer u zich vaak in het stadsverkeer begeeft of met de scootmobiel door smalle winkelpaden moet manoeuvreren.
Een scootmobiel met 4 wielen is stabieler en veiliger. Door de grotere wielbasis is het rijden van grote afstanden comfortabeler en koersvast. U zult met een 3-wiel scootmobiel niet maar zo omvallen, maar met een 4-wiel is dit praktisch onmogelijk. Zowel de Trophy 6 als de Mini Crosser is uitgevoerd met 4 wielen.

Overwin uw angst met gratis scootmobiel rijlessen
Voor het eerst rijden met een scootmobiel kan best spannend zijn. Wij willen u erop wijzen dat u met het basis zorgpakket een vergoeding kunt krijgen voor maximaal 10 uur rijles onder begeleiding van een ergotherapeut. Zo gaat u onbezorgd en zelfverzekerd op pad.
Vindt u het prettig om de rijlessen te laten verzorgen door uw scootmobielspecialist? Thuiszorgwinkels als De Totale Zorgwinkel en Medipoint uit werken nauw samen met ergotherapeuten en regelen het graag voor u.

Geplaatst door