Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Deze 5 tips zullen het leven van contactlensdragers veranderen…

Het dragen van contactlenzen is het ideale alternatief voor een bril. Dankzij de grote keuze aan verschillende varianten zijn er lenzen beschikbaar die optimaal zijn afgestemd op elk gewenst profiel en gezichtsscherpte. Maar hoe kan een fris en stralend uiterlijk worden bereikt zonder veel moeite? De volgende 5 tips bevatten concrete aanbevelingen voor het dagelijks leven en nuttige verzorgingstips.

Let op de juiste volgorde

Hygiëne speelt een doorslaggevende rol bij het bereiken van optimaal draagcomfort met contactlenzen. Zorg daarom dat je altijd jouw lenzen indoet, voordat je begint met het aanbrengen van make-up. Deze procedure voorkomt irritatie door kleurdeeltjes of poeder tijdens het latere inbrengen. Let op dat ook de handen grondig worden gewassen, om zo onnodige irritatie te voorkomen.

Gebruik indien nodig speciale make-up.

Voor bijzonder gevoelige of geïrriteerde ogen worden producten, worden producten, zoals lenzenvloeistof aanbevolen, die speciaal zijn ontwikkeld voor het dragen van contactlenzen. De overeenkomstige artikelen zijn gebaseerd op milde en gevoelige ingrediënten. Het resultaat is een geminimaliseerd risico op roodheid en een zachte verzorging van het gevoelige ooggebied.

Gekleurde lenzen zorgen voor spannende effecten

Wil je de aandacht trekken en een extravagant statement maken met jouw look? Dan zijn contactlenzen in felle kleuren de juiste keuze. Altijd al eens een andere kleur ogen willen hebben? Dit is jouw kans. Afhankelijk van jouw persoonlijke stemming en de betreffende kledingstijl kan het uiterlijk variabel worden aangepast.

Extra producten voor een nieuwe draagervaring

Met contactlenzen en een stijlvolle make-up kun je jouw natuurlijke schoonheid perfect benadrukken. Oogdruppels worden aanbevolen om jouw ogen de gehele dag lang vochtig te houden. Deze producten garanderen een aangename en elegante uitstraling voor jouw ogen.

Oogdruppels voor droge ogen

De juiste verzorging na het dragen van contactlenzen

Als je maandlenzen gebruikt, is dagelijkse reiniging na verwijdering een absolute must. Om besmetting door make-upresten te voorkomen, is het essentieel dat je jouw make-up vooraf verwijdert. Als alternatief worden daglenzen aanbevolen, die je gemakkelijk kunt weggooien na één keer gebruik.

Contactlenzen kunnen je net dat stukje zelfvertrouwen extra geven. In directe vergelijking met het dragen van een bril is de aangebrachte make-up veel effectiever. Bovendien bieden contactlenzen een groter gezichtsveld en maximale bewegingsvrijheid. Steeds meer fabrikanten ontwikkelen speciale verzorgingsproducten en cosmetica voor contactlensdragers. Gebruik deze tips en laat niets jouw stijlvolle uitstraling in de weg staan.

Uitgelichte afbeelding © „Puhhha“ / shutterstock

Geplaatst door