Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

De voordelen van elektrisch poetsen

Poets jij je tanden nog met een ouderwetse handtandenborstel? Dan is dit misschien hét moment om daar verandering in te brengen. Poetsen met een elektrische tandenborstel heeft namelijk heel veel voordelen, voor je gebit en daarom ook voor jouw algehele gezondheid. Welke voordelen dat precies zijn hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Uit verschillende Universitaire studies en ook onderzoek gedaan door tandartsen blijkt dat poetsen met, en dan met name de laatste generatie elektrische tandenborstels zorgt voor het verwijderen van een grotere hoeveelheid tandplak dan wanneer je poetst met een gewone handtandenborstel. Poetsen met een elektronische tandenborstel kan wel tot twee keer de hoeveelheid tandplak verwijderen dan een gewone tandenborstel. Waarom is dit belangrijk? Door het verwijderen van plak voorkom je het ontstaan van gaatjes, een slechte adem of ontstoken tandvlees.

Daarnaast slaat een elektrische tandenborstel nooit een plekje over. De kop van een elektronische tandenborstel heeft een veel groter bereik dan die van een handtandenborstel. Zo kom je ook goed bij al die lastige plekjes, zoals de achterste tanden en kiezen. Maar ook tussen alle tanden en er achter, niks wordt meer overgeslagen. Daarnaast hebben de meeste elektrische tandenborstels ook een timer van minimaal 2 minuten, de minimale vereiste poetstijd volgens veel tandartsen; handig!

Een elektrische tandenborstel is ook nog eens uiterst comfortabel om mee te poesten, je hoeft namelijk zelfs nog nauwelijks een beweging te maken. Het enige waar je zelf op moet letten is dat er geen tand of kies wordt overgeslapen. De handgreep van elektronische tandenborstels zijn ook nog eens zo ontworpen dat deze uiterst comfortabel in de hand liggen, gemakkelijker kan het bijna niet.

Heb je besloten over te gaan op elektrisch poetsen? Dan is het nog een kwestie van uitzoeken welke tandenborstel het beste bij jou past. Dit is helemaal afhankelijk van de vorm van jouw gebit en bijvoorbeeld de gevoeligheid van jouw tandvlees. Laat je bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel dan ook adviseren door een specialist zoals bijvoorbeeld je eigen tandarts.

Geplaatst door