Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

De overstap naar de e-sigaret voor een gezondere toekomst

Voor vele rokers van sigaretten is de aanblik van e-sigaretgebruikers niet prettig omdat men zich niet kan voorstellen wat het plezier is die zo een e-sigaret of e-smoker te bieden heeft. De meningen veranderen echter snel wanneer een keertje zo een e-sigaret daadwerkelijk probeert en merkt dat de verschillen niet zo groot zijn. Toch zal men zich in het begin aan moeten passen, maar is het overstappen naar een e-sigaret geen moeilijke opgave wanneer alles stapsgewijs gebeurt.

De grootste gewenning moet komen van het effect

Eerlijk is eerlijk: rokers van sigaretten doen dat door het effect dat met name de aanwezige nicotine in de rook aan hun lichaam verschaft. Het is een gevoel die men niet snel los kan laten en is er bij de overstap naar een e-sigaret daar gelukkig wel rekening mee gehouden. De vloeistof en coils die bij een e-sigaret wordt gebruikt kan namelijk geheel naar wens gevuld worden in de e-sigaret en kan zo het nicotinegehalte ook bepaald worden. wie namelijk wilt afbouwen en van de sigaretverslaving af wilt zijn, zal dat stapsgewijs moeten doen en is een e-sigaret daarbij een goed hulpmiddel. De hoeveelheid damp die ingeademd zal worden kan namelijk aangepast worden en kan men langzaam aan de behoefte aan nicotine verminderen. Wie echter daar niet de behoefte aan heeft, kan ook gewoon doorgaan met het gebruiken van vloeistof met nicotine erin.

Een e-sigaret vraagt om wat meer aandacht

Snel een sigaret uit het pakje halen en aansteken is er niet bij met zo een e-sigaret en zal er wat meer erbij komen kijken. Zo heeft elke e-sigaret nu een batterij die op tijd opgeladen zal moeten worden. gelukkig gaan ze wel lang mee en zal je niet elke de dag de e-sigaret op moeten laden. Het is echter wel goed om steeds de status van de batterij in de gaten te houden. Ook het verwarmingselementen dient bij de meeste modellen regelmatig vervangen te worden. de sterkte waarmee de vloeistof wordt verwarmt kan trouwens ook gevarieerd worden en let je er gelijk ook op dat het vloeistofreservoir regelmatig wordt aangevuld.

Op het oog lijkt de overstap dus te vragen om een flink aantal aanpassingen, maar valt dat in de praktijk wel reuze mee. Na een paar dagen heeft zo een e-sigaret geen geheimen meer en kan de gebruiker op dezelfde voet ervan genieten als bij een sigaret. Bij de aanschaf kan er trouwens gekozen worden uit een groot aantal modellen, voor de beginners tot aan de meer ervaren rokers.

Geplaatst door