Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

De gezondheidsvoordelen van bamboekleding

Je komt de bamboekleding steeds vaker tegen. Waar je ze eerst alleen online kon kopen, zie je ze nu ook steeds vaker in de winkels terug. Van bamboe boxers tot beddengoed en wasbare bamboe luiers; er zijn allerlei varianten op de markt. Bamboe voelt zo zacht als zijde, is ontzettend sterk, vergroot het draagcomfort en is daarnaast ook nog een van de meest duurzame textiel varianten op de markt. Een milieuvriendelijk materiaal dat je ook nog eens allerlei gezondheidsvoordelen op kan leveren. Maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van bamboe kleding nu eigenlijk?

  1. Het blijft lekker lang fris

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: met warm weer blijft je kleding aan je lichaam plakken en voel je jezelf alle behalve comfortabel. Dit is dan ook een van de grootste voordelen van bamboe kleding: hier is dit niet het geval! De bamboe kleding blijft lekker lang fris; zelfs wanneer je net een uur gelopen hebt in de warme zon. De stof werkt namelijk temperatuur regulerend en dit betekent dat het in de zomer lekker koel en fris blijft, en in de winter lekker warm. En daar komen natuurlijk allerlei gezondheidsvoordelen bij kijken.

  1. Een betere vochtopname

Hoe het kan dat bamboe kleding zo lekker fris blijft? Bamboe kan tot wel 70 procent vocht opnemen en is daarnaast ontzettend isolerend. De luchtigheid van de stof zorgt er dus voor dat al dit vocht direct weer verdampt. Ideaal voor degenen met zweetvoeten! Al het vocht wordt direct opgevangen en verdampt. Daarnaast droogt bamboe kleding ook nog eens ontzettend snel. Super fijn wanneer het om onderkleding gaat, of een t-shirt tijdens een warme dag.

  1. Hypoallergene eigenschappen

Omdat bij de productie van bamboe geen chemische stoffen gebruikt worden én de stof zo zacht als zijde voelt, is bamboe kleding ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Zelfs de reeds geïrriteerde huid zal comfortabel aanvoelen door de hypoallergene eigenschappen van de stof. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je lekkerder in je vel zit, en je huid tot rust kan komen.

  1. Gezondheidsvoordelen voor het milieu

Bamboe

Naast alle gezondheidsvoordelen voor je lijf, heeft bamboe ook allerlei gezondheidsvoordelen voor het milieu. Zo gaat bamboe erosie tegen gezien het ook geplant kan worden op plaatsen waar bijna geen water is. Daarnaast groeit bamboe ontzettend snel, en kan het ook na bekapping gewoon verder groeien. Dit zorgt ervoor dat er een continu doorlopende voorraad bamboe beschikbaar is.

Geplaatst door