Rubriek

Allergieën

Rubriek

Niets is vervelender dan jeuk maar hoe komen we hier weer vanaf. Een muggenbult zal na een tijdje verdwijnen en gelukkig zijn dit vaak ook maar kleine plekjes. Bij eczeem is het natuurlijk een ander verhaal vaak is dit over een groot deel van de arm of been en kan het een stuk erger worden wanneer u het krabben niet onder controle kunt houden. Hoe komt u hier nou vanaf?

Wat is eczeem?

Er zijn verschillende vormen van eczeem bij ons zal de meest bekende constitutioneel eczeem en contacteczeem zijn. Constitutioneel eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid waardoor u het hele leve lang klachten kunt hebben. Zo kunnen er schilvers, roodheid en uiteraard jeuk ontstaan. Het kan zijn dat u er een poosje last van heeft en dat weer even weg is maar vaak blijft u hier last van houden. Het helemaal weghalen kan niet maar de klachten verminderen waardoor de jeuk minder wordt is het beste.

Bij Contacteczeem geeft de huid eigenlijk een allergische reactie op bepaalde stoffen. Wanneer u met deze stof in contact bent geweest kan de eczeem optreden. Weet u een beetje waar u wel en niet tegen kunt is het ook makkelijker te meiden en zult u er minder last van hebben.

Hoe kunt u eczeem behandelen?

Het is belangrijk om uw huid goed te blijven verzorgen. Een droge huid kan zorgen voor meer klachten, wanneer u dus geregeld body lotion gebruikt zorgt dit voor een rustigere huid. Er is dan ook een speciale zalf waar ook medicijnen in zitten dat de ontstekingsreactie kan onderdrukken. Een zalf is eigenlijk het eerste wat u voor geschreven krijgt. Werkt dit niet goed genoeg dan zult u medicijnen krijgen wat ook veel verlichting kan geven tegen de jeuk. De laatst oplossing is een lichttherapie waarbij uw huid twee keer per week belicht wordt met ultraviolet licht.

Tips voor in het dagelijkse leven

 • Krabben maakt de eczeem en de jeuk alleen maar erger. Zorg voor korte nagels zodat u niet zo makkelijk kunt krabben.
 • Douche niet te vaak. Zeep en water kunnen de huid uitdrogen en u wast eigenlijk de natuurlijk oliën van de huid af. Probeer dan ook maximaal 2 tot 3 keer per week te douchen en dan ook niet te warm. Smeer uw huid na het wassen dan ook goed in met een verzorgende dikke crème.
 • Draag losse kleding. Te strakke kleding kan voor irritatie zorgen dus een wat wijder zitten shirt is dan de beste keuze. Een stof als wol of een andere warme stof kan ook voor irritatie zorgen.

Eczeem is al vervelend genoeg, zorg goed voor u zelf en het zal alleen maar minder worden.

Bijen en wespen zijn in deze periode van het jaar erg actief en kunnen soms voor veel overlast zorgen. Ze zorgen natuurlijk ook goed voor de planten en het bestuiven hiervan maar ze kunnen ons ook tot last zijn. Wanneer u een bijen of wespen nest in uw tuin heeft kunnen er behoorlijk wat in de buurt zijn en wanneer u niet oplet kunnen ze u ook nog steken. Wespen en bijen steken alleen wanneer ze zich bedreigt voelen vaak is dit wanneer u de wesp of bij niet gezien heeft en hem in het nauw drijft.

Wat is de allergie?

Bijna 4% van de Nederlandse bevolking is allergisch voor het gif van een bij of wesp. Wanneer u gestoken wordt door een wesp, bij of hommel kan er een bultje ontstaan die rood, jeukend of soms wat pijnlijk kan zijn. Na een paar dagen is deze plek in de meeste gevallen weg en is er niets aan de hand. Wanneer u allergisch bent voor wespen dan kan dit heel anders gaan. Bij 70% zullen de klachten binnen een kwartier optreden en zullen de klachten een stuk ernstiger zijn. Waarschijnlijk wordt de plaats heel dik en zal er een flinke rode plek ontstaan. Wanneer u in uw gezicht op in uw nek gestoken bent kan het voor benauwdheid zorgen en kunt u zelfs komen te overlijden.

Verschillende graden

Wanneer u allergische bent voor een steek van een insect kan dit in verschillende graden komen. Zo kunt u allergisch zijn en iets meer klachten ervaren als andere mensen maar er zijn ook extreme vormen waarbij u direct naar de huisarts dient  te gaan.

 • Graad 1: Jeuk, roodheid en bultjes over het lichaam en een wat onrustig gevoel
 • Graad 2: Zwelling in het gezicht zoals lippen, ogen en oren maar ook handen, voeten of geslachtsdelen kunnen opzwellen. Misselijkheid, braken, diarree, buikpijn en licht in het hoofd zijn
 • Graad 3: Onduidelijk praten, moeite met slikken en kortademigheid
 • Graad 4: Lage bloeddruk, urine laten lopen, bewusteloos raken, blauwe neus, lippen vingers of tenen krijgen

Hoe kunt een wespen steek voorkomen?

Het best is natuurlijk om uit de buurt van deze insecten te blijven. Zo zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten die u beter zou kunnen mijden.

 • Blijf uit de buurt van plekken met veel bloemen of ga er het liefst zo ver mogelijk uit de buurt zitten.
 • Vermijd vuilnisbakken
 • Wilt u buiten eten? Vermijd dan het liefst zoete dingen en laat geen etensresten liggen
 • Blijf altijd opletten wanneer u in de tuin bezig bent en verplaats niet zomer grote takken
 • Trek altijd schoenen aan als u naar buiten gaat wespen en bijen zitten vaak ook op de grond
 • Vermijd parfum en andere luchtjes
 • Gebruik DEET wanneer er veel insecten in de buurt zijn.

Wat moet u doen wanneer u toch gestoken wordt?

Het eerst wat u moet doen is kijken of de angel er nog in zit. Wanneer de angel er nog inzit dient u deze zo snel mogelijk te verwijderen. Het kan namelijk zijn dat het gif nog steeds in uw huid kan komen. Maak dan ook een vegende beweging om de angel de verwijderen. Haal de angel er ook niet uit met twee vingers of met een pincet anders dan spuit u het overig gif ook in de huid. Het helpt ook altijd om op deze plek te zuigen om zo een deel van het gif te kunnen verwijderen. Heeft u geen ernstige allergie dan kunt u het beste de plek koelen zo voorkomt u dat het gif door het hele lichaam verspreid wordt. Heeft u vaak ernstige klachten dan is er grote kans dat u een adrenaline auto-injector heeft. Deze dient u zo snel mogelijk toe te dienen en zoek daarbij de dichtstbijzijnde huisarts op of bel 112.

Weet u niet of u allergisch bent? U kunt zich ook laten testen dan komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u gestoken wordt. Ga altijd goed voorbereid op pad en blijf uit de buurt van deze vervelende beestjes.

De eerste zonnestralen van het jaar, de bomen en de rest van de natuur in bloei… Het is lente! Voor velen een moment waar ze de natte en koude winter naar uit hebben gekeken. Maar voor een aantal ook het minst favoriete seizoen. De reden? Hooikoorts. Een naar kwaaltje waar gelukkig wel wat aan te doen is. Veel dingen kun je zelf doen en soms kun je via je zorgverzekering hulp krijgen. Benieuwd? We zetten onze 5 tips tegen hooikoorts voor je op een rij.

Wat is hooikoorts?

Voor we met de tips beginnen, is het handig om te weten wat hooikoorts precies is. Hooikoorts is een allergie voor het stuifmeel (pollen) van bomen, grassen en planten. Daarom is het in de lente vaak zo erg, omdat dan de natuur weer groeit en bloeit. De pollen irriteren je ogen, neus en mond. Daardoor zijn veel voorkomende symptomen vaak: tranende ogen, droge keel, veel niezen en een snotterige neus. Bij extreme klachten kan zelfs koorts voorkomen, hoofdpijn of benauwdheid.

Wat kun je tegen hooikoorts doen?

Wat kun je tegen hooikoorts doen

Er zijn een aantal praktische dingen die je zelf kunt doen om je klachten bij hooikoorts te verminderen.

 1. Maak regelmatig schoon. Een open deur misschien, maar je huis schoonhouden helpt enorm. Een goede stofzuiger is bijvoorbeeld aan te raden. Eentje met filter voor allergieën zorgt ervoor dat de meeste pollen in de stofzuiger verdwijnen. Houd jij van je was buiten ophangen? Sla dat in het hooikoorts seizoen maar even over. Anders blijven de pollen in je wasgoed kleven.
 1. Vermijd de pollen zoveel mogelijk. Er bestaat een pollenradar! Dat is een ware uitkomst voor iedereen met hooikoorts. Check voor je naar buiten gaat hoe het met de pollen bij jou in de buurt is. Bij code rood is het verstandiger om even binnen te blijven. Moet je toch naar buiten? Ga dan alleen voor het noodzakelijke en sla die lange wandeling maar even over. Trotseer je wel de buitenwereld? Dan is een zonnebril een absolute must! Het liefst zo’n hele grote. Dan ga je én met de mode mee én je beschermt je ogen voor de pollen in de lucht.
 1. Medische hulp bij hooikoorts. Soms kom je er met de huis, tuin en keuken middeltjes nog steeds niet vanaf. Vraag dan advies van je huisarts. Er bestaan verschillende medicijnen tegen hooikoorts. Van druppels tot spray en pilletjes. Zorg van je huisarts wordt vergoed uit je zorgverzekering. Schrijft je arts medicijnen voor? Dan kan het soms zijn dat je een eigen risico moet betalen. Goed om dit van te voren even te checken bij je zorgverzekeraar.
 1. Vitamines. Ben je niet zo van de medicijnen? Dan kunnen goede vitamines ook nog wel eens helpen. Slik bijvoorbeeld extra vitamine C. Bijenpollen en kamille helpen bij sommige mensen ook. Houd je wel van die natuurlijke oplossing? Mensen hebben ook baat bij honing van een lokale imker. In honing zit namelijk een kleine hoeveelheid pollen. Als je hier iedere dag een klein beetje van neemt, bijvoorbeeld in de thee, went je lichaam er aan en ervaar je minder klachten.
 1. Heb je überhaupt geen zin in klachten? Dan schijnt acupunctuur nog wel eens te helpen. Maar dit werkt alleen preventief. Je moet er dus mee beginnen voordat het hooikoortsseizoen begint. Wil je dat eens proberen? Kijk dan ook eens of je recht hebt op een vergoeding uit je zorgverzekering. Vaak moet je hier wel aanvullend voor verzekerd zijn.

Hopelijk heb je wat aan onze tips tegen hooikoorts!

In de maanden mei, juni, juli en augustus krijgt heel Nederland te maken met de eikenprocessierups. Niet de rups zelf maar vooral de brandharen kunnen voor veel overlast zorgen. Jeuk, bultjes en uitslag wat kunt u er aan doen?

3 Preventie tips

 1. Ga beschermd de natuur in. Trek luchtige kleding en zorg er voor dat armen en benen bedekt zijn. Ga niet in de buurt van een boom zitten met een nest
 2. Bent u in een gebied geweest met eikenprocessierupsen? Was uw kleding op een hoge temperatuur en laat uw kleding niet buiten drogen
 3. Reinig u huid na dat u buiten bent geweest. Trek andere kleding aan en was uw huid met lauw water

3 Behandel tips

 1. Probeer bij jeuk niet te krabben of wrijven. Door te krabben of wrijven kunnen de haren zich verder verspreiden of dieper in de huid gaan zitten waardoor de jeuk alleen maar erger worden
 2. Iedereen heeft wel een rolletje plakband in huis. Ga met plakband over uw huid en probeer zo de haartjes te verwijderen. Spoel na het gebruik van plakband uw huid af met lauw water
 3. Met een verzachtende crème kunt u de jeuk bestrijden. Gebruik een crème op basis van Aloë Vera, Calendula, menthol of Eucalyptus

Wanneer de uitslag niet minder wordt of u een allergische reactie heeft op de rups raadpleeg dan altijd een huisarts. Een huisarts kan u een zalf voorschrijven of indien nodig een pilletje. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan bestrijden.

Woont u in een gebied met veel eikenprocessierupsen vermijd zoveel mogelijk de bomen waar de nesten in zitten. De nesten worden door gemeenten steeds meer bestreden maar zorg dat u zelf ook op uw hoede bent.

Vele mensen hebben last van hooikoorts. Het is de tijd van het jaar want alles begint te bloeien, maar dus ook te kriebelen. Wat werkt nou tegen hooikoorts en worden de klachten daardoor ook minder? Er zijn verschillende middelen die u kunt gebruiken. Wat bij de één goed werkt kan bij de ander juist minder goed zijn werk doen. Ik heb een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Wat is hooikoorts?

Stuifmeel ook wel pollen genoemd is de oorzaak van deze allergie. Het kan komen door grassen, planten of bomen. Wanneer u hier last van heeft kan erg verschillen door de soort allergie die u heeft. Heeft u vooral last van de boompollen dan zult u de meeste klachten tussen maart en eind mei ervaren. Bij graspollen is dit heel anders omdat ze ook in een andere periode groeien, in dit geval zult u tussen mei en augustus meer klachten ervaren.

Hooikoorts klachten

Door de allergie zult u verschillende klachten ervaren soms een combinatie hiervan. De ene keer zijn de klachten ook heftiger dan de andere keer. Dit kan komen doordat er soms meer pollen in de lucht zitten dan op een andere dag. De klachten wanneer u hiermee in aanmerking komt kunnen erg verschillen:

 • Jeukende ogen
 • Tranende ogen
 • Niezen
 • Jeuk aan de neus
 • Benauwd
 • Moeheid
 • Koortsig gevoel
 • Droge keel of kriebelhoest

Medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen die de hooikoorts klachten verminderen. Afhankelijk van de klachten die u heeft kunt u kiezen uit een aantal opties:

 • Tabletten
  Er zijn verschillende tabletten die klachten van hooikoorts kunnen verminderen. Zo werken ze tegen een jeukende en pijnlijke keel en tegen het hoesten. Het werkt wel iets minder snel dus het beste is het om dit in de ochtend in te nemen. Het nadeel hiervan is dat u hier wellicht wel wat moe van kunt worden.
 • Neusspray
  Als u een neusspray gebruikt zorgt dit eigenlijk voor een bescherm laagje waardoor stuifmeel niet bij de huid kan komen en dus minder klachten zal veroorzaken. Het helpt dus bij een kriebelende neus, niesen en een verstopte neus.
 • Oogdruppels
  Als u de meeste klachten ervaart bij uw ogen kunt u kiezen voor deze druppels. Het werkt tegen jeuk, pijnlijke of branderige ogen en tranende ogen. Zo kunt u makkelijker iets buiten de deur ondernemen.

Simpele tips

Er zijn ook een aantal simpele dingen die u kunt doen om het allemaal iets aangenamer te maken.

 1. Draag buiten een zonnebril
  Door een zonnebril te dragen kan er minder stuifmeel in uw ogen komen.
 2. Hang de was binnen
  met mooi weer is het makkelijk om kleren buiten te laten drogen. Als u deze kleren gaat dragen bent u dus al in aanraking met stuifmeel geweest zonder dat u buiten bent geweest.
 3. Houdt ramen en deuren dicht of gebruik horren
  Door alles dicht te houden kunt u binnen zitten zonder klachten te ervaren. Er zijn ook horren die de pollen tegenhouden waardoor u toch kun genieten van de frisse lucht.
 4. Pollenradar
  Er is zelfs een speciale site en app waarmee u kunt zien hoeveel pollen er in de lucht zitten. Zo kunt u zelf afwegen of u binnen blijft of dat u het aantal pollen aan kunt.
 5. Houd rekening met vakanties
  Heeft u erg veel last van hooikoortsklachten kunt u ook uw vakantie een beetje aanpassen. Aan zee en in de bergen zijn er namelijk minder pollen dan in het binnenland.
 6. Eet lokale honing
  Als u elke dag een beetje honing eet uit de buurt kan dit helpen tegen hooikoortsklachten. Hier moet u wel vroeg mee beginnen, zo kan het lichaam wennen aan de stoffen en zal u waarschijnlijk minder heftig reageren op pollen in de lucht.

Op vele manieren kunt u uw hooikoorts klachten dus verlichten.

Van Akasha tot zout ( isbn : 978-94-6365-000-7 Adrie van der Ven )

Dit boek geeft inzichten in de achtergrondprocessen bij ziekten die vaak een voorspel hebben van verslavende gewoonten, een onevenwichtig dagritme of gekwetste gevoelens.

Het boek biedt analyse, richting voor de conclusie en concrete stappen tot herstel.

Samenvattend kun je de volgende kenmerken weergeven van gezondheid volgens de schrijver van het boek, natuurgenezer Adrie van der Ven.

Kenmerken van een goede gezondheid

 1. Eenheid van lichaam en geest
 2. Goede verhouding tussen uitdaging, beweging en rust 
 3. Een actief / positief sociaal gebeuren
 4. Veel licht en schone lucht 
 5. Gebruikmaken van vitale en basenvormende voeding 
 6. Reinigen van toxinen of verwerken van oude pijn of emoties 

De eerste 25 bladzijden van dit boek gaan dieper in op deze 6 kenmerken van gezondheid. Daarna gaat het boek verder in een boeiende, veelzijdige en veelomvattende handleiding voor een gezonder leven.

Veel lees plezier en goede gezondheid

Redactie

Health.nl

 

Gember thee wordt veel gebruikt vanwege zijn medicinale werking. Gember is heel goed voor je gezondheid.

Al eeuwen gebruiken allerlei culturen op allerlei manieren gember als medicijn.

15 van de vele voordelen die gember je geeft  ( in de vorm van thee is het makkelijk te consumeren.)

 1. Helpt als je last hebt van reisziekte & misselijkheid
 2. Goed voor je stoelgang en help een prikkelbare darm te ontspannen
 3. Verhelpen van een opgeblazen buik
 4. Bevorderen van de bloedcirculatie
 5. Helpt je lichaam ontgiften
 6. Aanmaak van speeksel en daarmee betere vertering van eiwitten en dus betere opname van voedingsstoffen
 7. Je hebt minder honger, minder zin om te snaaien , helpt dus bij afvallen
 8. Minder last van migraine
 9. Gember is een natuurlijke bloedverdunner (niet aan te raden in combinatie met aspirine of andere bloedverdunners)
 10. verlicht vermoeide spieren
 11. help bij bloedsuikerspiegel, kopje gember thee om 4 uur is beter dan een kopje soep !
 12. maagzuur neutraliseerd door gember
 13. verhoogd je sexualiteit werkt lustopwekkend bij zowel mannen als vrouwen
 14. helpt tegen ontstekingen als reuma en werkt ook pijnstillend
 15. verbetert je doorbloeding waardoor je meer energie hebt

Meer over gember lees je op de blog van deKruidenbaron.nl

 

Is uw trouwe viervoeter ook altijd lekker in huis en wilt u uw hond niet uit huis verbannen maar juist deel uit laten maken van uw gezin? Dan is een goede verzorging natuurlijk fijn voor u maar ook uw hond vindt het fijn om goed verzorgd te worden.

Zo gebruik ik 1 of 2 keer per week de Furminator. Een speciale borstel voor onze hond die verhaart. De borstel heeft 2 kanten, 1 voor korte haren en 1 voor lange haren. Met deze borstel kan ik de ondervacht borstelen en worden losse haren verwijderd en beschadig ik juist de topvacht niet. De borstels zijn tevens niet alleen goed voor de vacht van de hond, maar ze laten ook nog eens de natuurlijke huidoliën in de vacht vrijkomen, waardoor de huid gezonder wordt en de vacht meer glanst. Zo ziet hij er altijd prachtig uit en goed verzorgd.

De Furminator zorgt er tevens voor dat we een hond in huis kunnen hebben. Eén van de kinderen is namelijk allergisch maar juist door deze borstel regelmatig te gebruiken halen we die stofdeeltjes weg en houden we de allergie onder controle. We vinden het tenslotte wel heel belangrijk dat de kinderen op kunnen groeien met een hond.

Het hooikoortsseizoen is weer volop bezig. Deze allergie speelt in Nederland namelijk het meest op in de maanden april, mei, juni, juli en augustus. In deze periode waaien er veel pollen van grassen door de lucht. Heb je last van hooikoorts? Met de volgende tips kun je hooikoortsklachten verminderen.

Pollenallergie
Als je hooikoorts hebt ben je allergisch voor het stuifmeel – ook wel pollen genoemd – van grassen, planten en bomen. Het soort pollen waarbij hooikoorts opspeelt, verschilt per persoon. Vooral pollen van grassen zorgen bij veel hooikoortspatiënten voor klachten. Als je last hebt van hooikoorts, is het handig om te weten voor welke pollen je precies gevoelig bent. Dan kun je ervoor zorgen dat je deze grassen, planten en/of bomen in ieder geval niet in je eigen tuin zet.

Verschillende weersomstandigheden
De hoeveelheid pollen in de lucht is afhankelijk van het weer. Vooral op warme, winderige dagen hebben mensen met hooikoorts vaak veel last van hun allergie. Laat je was op deze dagen dus niet buiten drogen, zo voorkom je dat er veel pollen in huis komen.

Aan zee is de hoeveelheid pollen altijd lager. Ga op warme, winderige dagen dus lekker een dagje naar het strand. Ook goed om te weten: door regen neemt het aantal pollen in de lucht ook af, tijdens en na een regenbui heb je als hooikoortspatiënt dus minder last van de allergie. Je kunt hier uitjes op afstemmen.

Pollen in huis
Dacht je dat je in huis veilig was voor de pollen? Helaas niet. Veel hooikoortspatiënten komen dan ook lastig in slaap als ze last hebben van hun allergie. Pollen gaan overal op zitten. Gelukkig zijn er wel manieren waarop je de hoeveelheid pollen in huis kunt verminderen.

Zorg ervoor dat je kleding die je buiten hebt aangehad niet in de slaapkamer hangt. Ook is het handig om je haar te borstelen voordat je naar bed gaat, zodat de pollen niet uit je haar op je kussen terechtkomen. Het is natuurlijk nóg beter om een douche te nemen voordat je gaat slapen, zo was je alle pollen van je af.

Laat ramen en deuren zoveel mogelijk dicht. Als je ramen of deuren toch even open wil zetten, doe dit dan aan de kant waar geen wind op staat. En open ramen en deuren alleen in de ochtend of in de avond, dan zitten er namelijk minder pollen in de lucht. Het is ook mogelijk om antipollenhorren te plaatsen of een luchtreiniger aan te schaffen waarmee de pollen uit de lucht worden gehaald.

Effect van voeding
Er zijn ook voedingsmiddelen die hooikoortsklachten kunnen verminderen óf verergeren. Zo kan honing een positief effect hebben. In honing komt een kleine hoeveelheid pollen voor. Door dagelijks een lepel honing in je thee te doen kun je een resistentie opbouwen tegen de pollen. Je kunt ook bijenpollen eten om een weerstand op te bouwen.

Bepaald fruit kan de allergische reactie juist erger maken. Let op met ananas, appels, bananen en druiven. Dit geldt vooral voor mensen die allergisch zijn voor de pollen van berken.

Medicijnen en behandelingen
Hooikoortsklachten kunnen ook verminderd worden door bepaalde behandelingen en het gebruik van medicijnen. Voorbeelden van behandelingen die kunnen helpen bij hooikoorts zijn acupunctuur, immunotherapie en medical taping. Voor medicijnen zijn er drie verschillende soorten middelen: antihistaminica, cromonen en corticosteroïden. Deze medicijnen zijn beschikbaar in verschillende toedieningsvormen. Zo zijn er tabletten, neussprays en oogdruppels.

Controleer welke medicijnen en behandelingen vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Het kan namelijk zo zijn dat je voor vergoeding een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Daarnaast verschilt het ook per verzekering bij welke specialisten de behandelingen worden vergoed en welke merken medicijnen worden vergoed. Dit is afhankelijk van de afspraken die jouw zorgverzekeraar heeft gemaakt met zorgaanbieders.

Dit jaar is het allergieseizoen gemeld als één van de ergste ooit, dankzij de vertraagde start van de lente. Ook wel de “pollen tsunami” genoemd. Onze allergieën hebben geen schijn van kans tegen alle pollen in de lucht. Naast dat het voor niezen zorgt en jeukende ogen, kunnen allergieën ook een ernstige schade aan uw huid veroorzaken. Gelukkig zijn er manieren om deze schade te verhelpen. Hier zijn enkele belangrijke huid problemen die u zou kunnen ervaren als u last van allergieën hebt, en hoe u ze kunt oplossen.

Pufferig
Uw huid kan zeer opgezwollen en geïrriteerd raken van de allergieën. Dit komt door een lekkage van een serum (een heldere vloeistof in het bloed die allergische reacties veroorzaakt) in de huid. Gebruik daar tegen anti-inflammatoire antihistaminica om zwelling te verminderen. Een andere optie zijn ice packs, plaats deze direct op het gebied onder de ogen voor vermindering.

Roodheid
De huid rond de neus kan rood worden door al dat snuiten. Maar gelukkig zijn er tissues die Aloë bevatten, deze zijn veel zachter dan normale tissues. Als de roodheid aanhoudt, gebruik dan Aloë Vera gel op de beschadigde huid om op een natuurlijke manier de roodheid en ontsteking te verminderen.

Velletjes
De constante wrijving van het gebruik van al die tissues kan er dus ook voor zorgen dat uw huid droog wordt, en gaat vervellen. Om de huid gehydrateerd te houden, is de juiste vochtinbrengende crème de sleutel. Geur vrije producten zijn dan het beste, omdat geuren allergenen zichzelf zijn en dan voor nog meer irritatie kan zorgen.

Pin It