Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

5 manieren om fit te blijven op werk

Gezondheid is een groot goed. Zonder goede gezondheid kun je een stuk minder doen, zowel thuis als op het werk. En ook al is het niet altijd even makkelijk, er zijn best wat manieren om ook op je werk gezonde keuzes te maken.

We geven je in dit blog 5 manieren om fit te blijven op werk.

Neem de trap in plaats van de lift

Door veel mensen wordt de lift gezien als een makkelijk excuus om de trap over te slaan. Maar wanneer je doel is om fit te blijven op werk, dan is het nemen van de trap een workout die je niet wilt missen! Uit onderzoek is gebleken dat het dagelijks gebruik van de trap je spierkracht vergroot. Daarnaast behoudt je eenvoudiger een gezond lichaamsgewicht. Lopen maar!

Bereid thuis je maaltijden voor

Door thuis je maaltijden voor te bereiden, kun je goed controleren wat je zoal eet op een dag.  Probeer zoveel mogelijk gezonde dingen mee te nemen. Fruit of noten zijn een gezonde snack. Neem walnoten, zo’n beetje de gezondste noot die je kunt eten. Ze zitten vol met goede voedingsstoffen, zoals eiwitten en magnesium. Ook kiwi’s zijn ideaal om mee te nemen naar je werk. Naast dat je ze zo opeet, hebben ook kiwi’s ontzettend veel gezonde voordelen. Ze verlagen je bloeddruk en verhogen je weerstand.

Gezonde maaltijden op werk

Neem elk uur even afstand van je bureau

Op kantoor zit je al snel de hele dag aan je bureau. Te dicht op het beeldscherm, soms een beetje krom, deze uren kunnen een behoorlijke aanslag op je lichaam zijn. Elk uur een paar minuten afstand van je bureau nemen kan al verlichtend werken. Zo voorkom je moeheid in je ogen en verminder je de spanning op je nek en rug.  Ook al zijn ze maar kort, deze ‘pauzes’ stellen je in staat even op te laden. Je kunt daarna met meer focus aan de slag.

Laat je werkgever weten wat je leuk vindt en waar je goed in bent

In de afgelopen jaren lees je steeds vaker over stress, depressie en mentale gezondheid op werk. Een goede mentale en fysieke gezondheid speelt een grote rol in een blij, gezond en gelukkig leven. Het is belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je werkgever kan je helpen door hier samen met jou naar te kijken.

Sommige professionele organisaties hebben de vitaliteit van werknemers hoog in het vaandel staan. Door samen te werken aan een fysieke en mentale gezondheid, zit jij als medewerker lekkerder in je vel én presteer je beter.

Drink genoeg water

Wanneer je echt diep in de flow zit, vergeet je nog wel eens om genoeg water te drinken. Dehydratatie kan je wat slomer maken en vermindert je focus. Zorg dus goed voor jezelf en drink tussen de zes en acht glazen water per dag. Dit komt neer op ongeveer twee liter water. Water zorgt ervoor dat je gehydrateerd en actief blijft, niet geheel onbelangrijk dus. Zeker niet op werk.

Geplaatst door