4 Tips (uit onverwachte hoek) om je goede voornemens werkelijkheid te laten worden

Goede voornemens. We hebben ze bijna allemaal wel. Het nieuwe jaar geeft ons volop kansen om mentaal een échte nieuwe start te maken. Stoppen met roken, gezonder leven, duurzamer wonen, een nieuw interieur design, een nieuwe baan, of toch eindelijk die dromen werkelijkheid laten worden. Goede voornemens zijn een geweldige manier om het jaar vol goede moed te beginnen, maar wanneer na een paar weken de moed al in de schoenen zakt, is wat inspiratie en motivatie fijn. We geven je dan ook graag wat handige tips om je goede voornemens werkelijkheid te laten worden.

1. Vraag om hulp

Het maken van goede voornemens is een ding, maar er daadwerkelijk voor gaan is een heel ander verhaal. Sommige voornemens kunnen lastig te behalen zijn wanneer je er alleen voor staat. Het verliezen van (veel) gewicht, of het stoppen met roken, kan veel tegenslagen met zich meebrengen. Vraag om hulp! De zorgverzekering van FBTO kan je bijvoorbeeld helpen met het stoppen met roken. Hoe dat gaat? Met behulp van een verwijzing van jouw huisarts kan je deelnemen aan het stoppen-met-roken-programma. De kosten hiervoor worden gedekt vanuit de basisverzekering.

Ook als je op je gewicht wil letten kan je zorgverzekeraar hulp bieden. Bij de meeste zorgverzekeringen is vergoeding van de diëtist onderdeel van het pakket. Hoe meer professionals (en natuurlijk vrienden en familie) je bijstaan in het behalen van je doelen, hoe groter de kans tot slagen.

2. Maak je doelen haalbaar

Zorg ervoor dat je doelen te behalen zijn, om op deze manier de goede moed te behouden. Je kunt natuurlijk gewicht willen verliezen, maar zonder de juiste outfit en goede fitness materialen wordt het lastig om ook daadwerkelijk flink te sporten. Zorg dus dat je, wat je doel ook is, alle benodigdheden klaar hebt staan om je doelen te verwezenlijken.

3. Is het realistisch?

Daarnaast moeten je doelen natuurlijk wel realistisch blijven. Je kunt jezelf het doel stellen om in januari direct vijftig kilogram te verliezen, maar dan is de kans op teleurstelling groot. Ben lief voor jezelf, en geef jezelf de vrijheid en de ruimte om je doelen te realiseren. Stel bijvoorbeeld het doel om gezonder te eten, minimaal drie keer per week te bewegen, en zo’n twee tot vijf kilo per maand af te vallen. Een stuk realistischer, en hierdoor een grotere kans tot slagen!

4. Motiveer jezelf iedere dag

Neem iedere ochtend even de tijd om naar een inspirerende speech te luisteren, of wat motiverende quotes te lezen. Lees je doelen nog een keer door, of schrijf een stukje motivatie voor jezelf wanneer het even wat moeilijker is. Zo begin je iedere dag weer met de juiste instelling en energie om je doelen te verwezenlijken!

 

Geplaatst door