Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

3 tips voor het voorkomen van een vroegtijdige ejaculatie

Een vroegtijdige ejaculatie is een normaal seksueel probleem. Te vroeg klaarkomen wordt gezien als een ejaculatie die al binnen een minuut plaatsvindt. Dit kan door allerlei oorzaken komen. In veel gevallen is hier gelukkig iets aan te doen, door te experimenteren met allerlei oefeningen of door rustig af te wachten. In sommige gevallen is er niets aan te veranderen.

Zo kan het zomaar zo zijn dat er een medisch probleem ten grondslag ligt aan vroegtijdige ejaculatie. Toch blijkt dit in de praktijk vaak niet zo te zien en heeft het vaker een psychische achtergrond. Hier vind je drie tips waarmee je een vroegtijdige ejaculatie kunt voorkomen:

Tip 1: samen met jouw partner over seksualiteit praten

Door het samen over seksualiteit te hebben, kun je de kans op vroegtijdig klaarkomen verkleinen. Als je het er samen over hebt, kan er een gevoel van ontspanning en tevredenheid ontstaan. Ook zal een vroegtijdige ejaculatie vanaf dat moment tot minder frustratie leiden. Een zekere ontspanning die op deze manier ontstaat, zorgt voor een veilige omgeving waarin je samen seksualiteit kunt beleven. Heb je hier extra hulp bij nodig? Dan kan het eventueel helpen om hier een seksuoloog of psycholoog voor te zoeken. Je kunt het gesprek zelf aan gaan of je kunt dit samen met jouw partner doen.

Tip 2: oefeningen waarmee je de ejaculatie kunt uitstellen

Er zijn verschillende oefeningen waarmee je jouw ejaculatie kunt uitstellen. Een bekende manier is de start-stop methode. Deze methode is in principe vrij simpel, als de druk te hoog wordt stop je er even mee. Zo kun je de druk verlagen en daarna weer met elkaar verder. Je hoeft dit niet af te spreken, belangrijk als man uiteraard om hierin wel enigszins de leiding te nemen. In dat geval is het aan jou om te bepalen of er gestart of gestopt wordt. Daarnaast zijn er nog veel meer oefeningen waarmee je de ejaculatie uit kunt stellen. Zo kun je jouw ademhaling op een bewuste manier proberen te vertragen. Dit maakt het mogelijk om minder opgewonden te zijn en op deze manier jouw ejaculatie uit te stellen. Probeer er de tijd voor te nemen om te experimenteren met dit soort oefeningen, zo krijg je na verloop van tijd steeds beter in de gaten wat wel en niet voor jullie werkt. Lukt het je om jouw ejaculatie uit te stellen met een bepaalde oefening? Dan kun je aan deze oefening vasthouden en het langer volhouden. Wil de gevoeligheid verlagen? Dan kan eventueel een condoom helpen of kun je condooms gebruiken in combinatie met een bepaalde oefening. Dit verlaagt de gevoeligheid en kan het klaarkomen vertragen.

Tip 3: seks met jezelf

Af en toe masturberen, helpt je om de druk van de ketel te halen. Volgens veel mannen wordt het hierdoor eenvoudiger om het klaarkomen uit te stellen. Probeer het eens uit en ontdek samen met jouw partner of je het op deze manier langer vol kunt houden. Meer informatie over te snel klaarkomen? Dan kun je eventueel een afspraak met een huisarts maken.

Geplaatst door