Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

3 tips voor het verzorgen van je huid in de winter

De winter is weer aangebroken met erg koude temperaturen als gevolg. Deze weersomstandigheden kunnen funest zijn voor je huid. Het is daarom belangrijk dat je tijdens de koude wintermaanden je huid extra goed verzorgd. hieronder zetten we 3 tips voor je op een rijtje.

Vet je huid goed in

Koude temperaturen zorgen ervoor dat je huid sneller uitdroogt. Als je huid erg droog is, betekent het dat je huid minder vet is. Dit betekent weer dat je huid minder beschermd wordt. Daarom adviseren wij gebruik te maken van een vettere crème in de winter, zodat je huid ook in de winter beschermd wordt.

Beweeg!

Ook de stofwisseling van je huid verandert in de winter. Om de doorbloeding en de stofwisseling optimaal op gang te houden is het belangrijk om veel te bewegen. Probeer dus zoveel mogelijk te sporten. Houd je nou echt niet van sporten? Dan is ook een dagje naar de sauna een goede optie. Door afwisselend contact van de huid met warm en koud water, wordt de doorbloeding van je huid geoptimaliseerd. Mineralen, vitaminen en aminozuren worden beter opgenomen in verschillende huidlagen als de doorbloeding en stofwisseling goed is.

Vitamine B

Genoeg vitamine B is ook erg belangrijk in de wintermaanden. Vitamine B helpt namelijk om het vocht in de huid vast te houden en voorkomt daarmee uitdroging van de huid. Deze vitamine komt voor in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals groenten, granen, vlees en noten.

Geplaatst door