Allergieën

Waarom we echt ons bedovertrek vaker moeten wassen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Na een lange dag, vol hard werken, is er niks beters dan lekker ik uw eigen bed te kruipen. Maar als u net zoals de meeste mensen bent, gaat u ook liggen in dode huid, becteriën, schimmels, huisstofmijten, en ontlasting. Ja, poep.

Uit een onderzoek met 1,187 vrouwen, zei slechts 44% dat ze hun bedovertrek 1 keer per week wassen. 31% zei dat ze het 2 keer per maand wassen en 16% slechts 1 keer per maand.

Maar u zou eigenlijk minimaal 1 keer peer week uw bedovertrek moeten wassen. Dit is omdat de seconde dat u in uw bed kruipt, u uw bed infecteert met een constant vervellende huid, crème, zweet, haar en allerlei stoffen die u in de loop van de dag heeft opgepikt. En ja, deze combinatie is niet zo goed voor u om in te slapen.

Maar er is nog meer, het zweet en huid trekken huisstofmijten aan en doordat we ze voeding geven, zullen ze zich snel vermenigvuldigen. En de gedachte dat u lekker zit te knuffelen met een hoop huisstofmijten, is toch niet echt rustgevend, ook al doen ze u niet pijn.

Wat ze wel doen is poepen, deze poep kan voor allergieën en astma zorgen. En zelfs als u geen allergieën hebt, kan het er nog steeds voor zorgen dat u met rode ogen en een verstopte neus wakker wordt.

Maar zelfs als u uw lakens één keer per week wast, slaapt u toch nog steeds bovenop een bed vol met viezigheid. In de loop van de tijd, zakken de bacteriën in uw kussen en matras…

En u kunt zeker wel uw matras en kussen weggooien en nieuwe kopen, maar de makkelijkste manier om bacteriën uit uw matras te houden, is om een speciale hoes er overheen te doen, het zijn gewoon hypoallergene hoezen die u onder uw eigen kussensloop doet.

.

Pin It