Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Kanker behandelen met radio-embolisatie

docterBehandelingen voor kanker
Kanker is veelvoorkomend, en dat is niet alleen in ons land. Twee jaar geleden werden in ons land maar liefst 100.000 mensen geconstateerd met kanker. Dit betekent overigens niet dat deze mensen hier aan overleden zijn. De precieze cijfers van mensen die overleden zijn aan kanker, zijn niet bekend.

Leverkanker
Levermetastasen zijn tumoren die zich bevinden in de lever. Door middel van radio-embolisatie kunnen de tumoren worden verkleind. Hierbij kun je denken aan kleine bolletjes die in het lichaam worden aangebracht. Vervolgens geven deze bolletjes een bepaalde straling af die ervoor zorgen dat de tumoren kleiner zullen worden.

Helaas kan radio-embolisatie de kanker niet volledig genezen. Het is meer een manier om de patiënt minder pijn te laten hebben. Het leven van de patiënt kan wel worden verlengd door middel van deze methode. De radio-embolisatie werkt vaak succesvol, maar zal de patiënt niet van de tumoren afhelpen.

Bestraling
Stereotactische bestraling is een soort bestraling die voornamelijk gebruikt wordt als een patiënt een long- of hersentumor heeft. Deze tumoren moeten klein zijn als deze behandeling moet werken. De bestraling is zeer precies en daarom ook succesvol. De patiënt zal minder pijn hebben als deze behandeling voltooid is.

Helaas is kanker genezen met deze handeling niet mogelijk. De patiënt kan echter wel rekenen op een langer leven met minder pijn. Een rfa behandeling kan wel de kankercellen bestrijden. Deze behandeling verbrandt de cellen. Helaas is deze behandeling niet altijd mogelijk. Bovendien mag de tumor niet breder zijn dan 3,5 centimeter.

Geplaatst door