Gezin

Hoe huisdieren u gelukkiger en gezonder maken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Als u thuis komt naar een “purr” of een kwispelende staart aan het einde van een stressvolle dag, de plotselinge vlaag van kalmte die u voelt is niet alleen fantasie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat uw harige vriend echt goed is voor uw psychische en fysieke gezondheid.

Huisdieren geven u vaak onvoorwaardelijke acceptatie en geluk en ze zullen er altijd voor u zijn. Er is een band en vriendschap dat een groot verschil maakt qua psychische gezondheid. En om niet te vergeten, de extra beweging die u krijgt door het wandelen en speeltijden.

Huisdieren kunnen uw cholesterol verlagen
Als u een hond heeft, heeft u ook dagelijkse wandelingen die u helpen om uw cholesterol in orde te houden. Plus, mensen die een huisdier hebben, en dan voornamelijk mannen, hebben vooral een lagere cholesterol en triglyceriden.

Huisdieren verminderen stress
Door gewoon in dezelfde kamer te zijn als uw huisdier krijgt u al een kalmerend effect. Een krachtig neurochemische oxytocine, wordt vrijgelaten zodra we naar onze harige vriend kijken, die het gevoel van geluk laat loskomen.

Huisdieren verlagen uw bloeddruk
Het is een win-win situatie: door uw huisdier te aaien wordt uw bloeddruk verlaagd.

Huisdieren stimuleren uw fitness
Een hond is de beste gezelschap voor een wandeling, zelfs beter dan een vriend. Honden lopers verbeteren hun fitness meer dan mensen die lopen met andere mensen.

Huisdieren kunnen allergieën bij kinderen voorkomen
Als u een huisdier als kind had, heeft u misschien geluk. Kinderen die namelijk in aanraking met dieren kwamen voordat ze zes maanden oud waren, hebben een veel minder grote kans om een allergie te ontwikkelen.

Huisdieren verminderen depressie
Huisdieren kunnen deelnemen qua sociale steun voor hun eigenaar. Ze verminderen depressie en laten je beter over jezelf voelen. De kalmerende aanwezigheid en de sociale band die huisdieren met zich mee brengen, kan erg krachtig zijn. Huisdieren geven u iets om op te focussen in plaats van aan de negatieve dingen te denken.

Huisdieren verbeteren relaties
Jong volwassenen die een sterke band ervaren met hun huisdier, voelen zich meer verbonden in hun relatie en in hun samenleving, dan mensen die geen huisdieren hebben.

 

.

Pin It