Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Artikel over het huidbehandelingsfenomeen: microneeding

Naarmate u ouder wordt merkt u dat uw huid ook minder elastisch wordt. In de loop van de jaren produceert de huid minder collageen en elastine. Uw huid wordt immers slapper, u krijgt meer rimpels en verliest volume.

Wilt u uw huid jong en fris houden?

Dan is microneeding een fantastische behandeling. Benieuwd waarom microneeding zo’n goede werking heeft? Lees het in onderstaand artikel.

Wat is microneeding?

Microneeding wordt aangemerkt als een fantastische behandeling, maar wat houdt dat nu eigenlijk precies in? Allereerst stellen wij de Dermapen aan u voor. De pen wordt gebruikt in de behandelingen en er wordt bij microneeding gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes. Bij de Dermapen zitten de fijne naaldjes zeer dicht op elkaar. Hierdoor kan de pen precies gebruikt worden. Op een hoog tempo vibreren de naaldjes in de huid.

Microneeding wordt naar een hoger niveau getild door de Skinpen. In de huid worden kleine microkanaaltjes gemaakt door hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Het natuurlijke herstelproces diep in de huid wordt tijdens de behandeling geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. Wie wilt er nu geen steviger en vollere huid en een egale, frisse en stralende huidteint?

Toepassen van microneeding

De microneeding behandeling wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, namelijk:

  • Acnelittekens
  • Littekens
  • Verslapte huid
  • Pigmentvlekken
  • Als opfrisser voor de huid

Verwachtingen tijdens en na de behandeling bij de huidtherapeut

Na het ondergaan van de behandeling zult ondervinden dat de huid gladder en frisser is, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes. Bovendien vindt er verbetering van de huidstructuur plaats, worden bruine vlekken verminderd, acnelittekens worden opgevuld en operatie of traumatische littekens worden gladder.

De huid zal er na de behandeling direct rood uitzien. De roodheid kan 3 tot 4 dagen aanhouden. Tevens kan de huid na de behandeling wat warm of prikkelend aanvoelen. Mocht u een intensieve behandeling zijn ondergaan, dan kunnen er enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit is niet ernstig en zal vanzelf weer weg trekken. Enkele weken na de behandeling zult u uw huid goed moeten beschermen tegen de zon met een hoge SPF. Na elke behandeling neemt het herstelproces 12 tot 16 weken in beslag.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Voor het aanmaken van collageen en elastine heeft de huid enige tijd nodig. Het proces kan een aantal maanden duren. In sommige gevallen is de behandeling goed te combineren met microdermabrasie of peelings.

Rollen in uw badkamer

Onder rollen wordt verstaan uw huid behandelen met de dermaroller. De dermaroller is een rolletje met kleine naalden tussen de 0,2 mm en 0,5 mm. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat maar een kleine percentage van uw huidverzorging actief door de huid wordt opgenomen. De opname van actieve werkstoffen uit de huidverzorging wordt door het gebruik van de dermaroller met 1000 keer verhoogd. Bovendien wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken.

Wilt u door het leven gaan met een stralende huid? Informeer dan voor de mogelijkheden om ook een microneeding behandeling te ondergaan en of dat voor u geschikt zou zijn.

 

Geplaatst door