Menu
Gezonde voeding / Voeding

Gooi oude knoflook niet weg!

Heeft u wel eens een knoflook die al aan het uitgroeien was weggegooid, omdat u dacht dat dit niet goed was? Dan zou ik deze in de toekomst maar gewoon bewaren en opeten.

Oudere knoflook die al aan het uitgroeien is, is namelijk nog gezonder dan verse knoflook.
Wanneer zaadjes uitgroeien tot planten, maken ze stoffen aan die de plant beschermt.
Onderzoeken bedachten dat dit wel eens hetzelfde kon zijn bij knoflook die uitloopt. Hiervoor hebben de onderzoekers de knoflook getest op de hoeveelheid aan antioxiderende werkingen. Hierbij werd gekeken naar knoflook die van 0, 1, 3 of 5 dagen hadden laten ontspruiten. Hierbij bevatten de knoflook die ze 5 dagen hadden laten ontspruiten de meeste antioxidanten.

Antioxidanten zijn stoffen die schade aan cellen en weefsels kunnen herstellen, door vrije radicalen weg te vangen. Zo kunnen ze op langere termijn helpen tegen o.a. kanker en hart- en vaatziektes.