Menu
Sport

Watersport op vakantie

Ben jij een watersportliefhebber en wil je dit jaar eens een keer gaan wakeboarden? Neem dan op voorhand eens goed de tijd en informeer naar de mogelijkheden welk wakeboard bij jou past. Wakeboards zijn er namelijk in veel soorten, maar welke is voor jou nu de beste keus?

Het beste board voor jou is afhankelijk van niveau, toepassing, toekomstvisie en eventuele persoonlijke wensen. De range begint met de basis wakeboards die het gemakkelijk maken om uit het water te komen, de basis te leren en veelal voor een brede doelgroep geschikt zijn. Wel is het zo dat wanneer je wat meer met springen, draaien en andere capriolen aan de slag wil gaan, een basis board niet voldoende mogelijkheden biedt. Daarom adviseren we dan om meer richting een middensegment board te kijken. Hierdoor krijg je meer mogelijkheden en is het toch nog steeds makkelijk om te leren boarden.

Daarnaast hebben we ook nog de high-end boards. Dit zijn boards waarmee je echt alle kanten mee uit kunt. Door de fantastische vaareigenschappen en specificaties is the sky the limit. Tot slot zijn er de wakeboards die optimaal geschikt zijn voor het gebruik op de kabelbaan en obstakels. Door de obstakels hebben de boards veel zware klappen te verduren, daarom is het erg belangrijk dat de boards slijtvast en stevig zijn. Dit wordt o.a. gerealiseerd door een grindbase, armor base of H.I.T. base, die functioneert als een speciale extra harde slijtlaag aan de onderzijde van de plank. Daarnaast zijn er aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot de randen van het board, zodat deze niet kan splijten. De constructies aan de binnenkant van de boards verschillen per model om meer of juist minder flexibiliteit in de plank te creëren.

Met welke wakeboard ga jij deze zomer het water op?