Menu
Sport

Sporten is gezond!

Sporten is gezond. Dat weten we allemaal. Maar waarom is sporten eigenlijk zo gezond? Hieronder staan er 5 redenen waarom sporten gezond is.

  • Sporten is stemming verbeterend. Als u veel beweegt komen er chemische stoffen vrij in uw hersenen. Deze stoffen maken u blij en relaxed. Bewegen is perfect om stress weg te nemen. Met sporten kunt u behoorlijk wat stoom afblazen.
  • Sporten voorkomt ziekten. Onder andere hoge bloeddruk, aderverkalking, diabetes en hart- en vaatziekten kunt u voorkomen door regelmatig te bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen 55% minder kans hebben om te overlijden aan borstkanker, als ze fit zijn door sporten.
  • Sporten houdt uw gewicht in controle. Sporten is ideaal om strak in uw vel te komen. Sporten verbrandt calorieën. Op het moment dat u ook gezond eet, raakt u vooral vet kwijt. De combinatie cardio en krachttrainingen zorgt voor een prachtig gewicht en een prachtig lichaam.
  • Sporten brengt het energielevel omhoog. Door regelmatig te sporten komen er extra zuurstof en voedingsstoffen in uw lichaam. Op deze manier g aan uw hart, longen en aderen efficiënter werken. Oftewel; uw conditie verbetert! En wat hoort er bij een verbeterde conditie? Juist, meer energie. Sporten zorgt er ook voor dat u dieper slaapt, waardoor u overdag ook meer energie heeft. Let hierbij wel op dat u niet te laat in de avond sport, dan raast de adrenaline nog door uw lichaam en is het juist lastiger om in slaap te vallen.
  • Sporten zorgt voor een verbeterd seksleven. Door regelmatige beweging voelt u zich gezonder, meer zelfverzekerd en een stuk mooier. U bent energieker, en bent zelfverzekerd genoeg om echt van seks te genieten. Daarnaast, door sport en beweging raken vrouwen makkelijker opgewonden. Bij mannen voorkomt het impotentie.

Genoeg redenen om te beginnen met sporten! Het doet zoveel goeds in uw leven en in uw lichaam. Succes!