Menu
Sport

Sport trends 2015

Het is alweer bijna lente en dat betekent dat het weer warmer wordt en we ons zomer figuurtje, die we deze winter nogal verpest hebben, graag terug willen! Maar wat zijn op dit moment nou de echte sport trends? Ik heb er hier een paar voor je op een rij gezet.

Workouts zonder apparatuur
Deze trend is ideaal voor iedereen! Vooral als je geen zin, tijd of geld hebt om naar de sportschool te gaan. Je kunt gewoon lekker thuis blijven en hoeft je huis niet uit. Zoek wat oefeningen op voor welke spiergroep jij wilt trainen en je kunt meteen aan de slag.

Interval
Niet zoveel tijd om te sporten? Probeer dan eens de interval trainingen uit. Doordat je in een korte tijd meer van je lichaam vraagt verbrand je in een kortere tijd heel veel calorieën.
Het is de bedoeling dat je met een interval training steeds van tempo verwisseld. Eerst train je een paar minuten op volle kracht en dan ga je op gemiddeld tempo weer door.

Wat de grootste voordelen zijn is dat je heel intensief kan trainen, je krijgt meer spiermassa, je verbrand vet, ook je conditie wordt snel meer, het kost minder tijd, je merkt het al na een paar weken en je lichaam went er niet aan waardoor het altijd intensief blijft.

Applicaties
Je hebt allemaal apps waar heel veel verschillende oefeningen op staan voor je spiergroepen. En ja wie heeft er nou geen smartphone of tablet waar je het even snel op kunt downloaden en dan meteen aan de slag kunt? Deze apps bestaan vooral uit coaches die je voordoen of uitleggen hoe je oefeningen uit moet voeren en je door de training heen helpen. Dit is ook een goede tip voor bij punt 1: workouts zonder apparatuur.

Yoga
Wie kent het niet? Je traint je lenigheid, je spieren, je ademhaling en ook vermindert het stress. www.vrouwenzaken.nl/yoga