Menu
Zorgverzekering

Zorgverzekering 2014, waar moet je op letten?

Je kan maar een keer per jaar overstappen van zorgverzekering, het is dus belangrijk dat je de zorgverzekering goed uitzoekt. De zorgverzekering vergelijken helpt bij het vinden van de beste zorgverzekering die aansluit op jouw zorgbehoeften. Er zijn een paar zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2014.

Wel of geen hoger eigen risico?
Het eigen risico is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. In 2014 betaal je de eerste 360 euro aan zorgkosten uit de basisverzekering zelf. Het eigen risico geldt niet voor de aanvullende zorgverzekering. Gebruikt je weinig tot geen zorg, dan kan je het eigen risico verhogen om zo te profiteren van korting op de maandelijkse premie. Het eigen risico geldt overigens niet voor de huisarts, kraamzorg of voor kinderen onder de 18 jaar.

Let op je keuzevrijheid
Je kan bij een zorgverzekering vaak kiezen tussen een natura polis of een restitutiepolis. Een natura zorgverzekering is vaak iets goedkoper, maar daarbij is je keuzevrijheid beperkt. Je kan dan terecht bij zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Een restitutie zorgverzekering is meestal iets duurder, maar dan kan je bij elke zorgverlener terecht.

Heb je een tandartsverzekering nodig?
Tandartskosten worden niet vergoed door de basisverzekering voor mensen van 18 jaar en ouder. Wil je een vergoeding van tandartskosten, dan kan hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Of je een tandartsverzekering nodig hebt hangt af van de eigen wensen. Ga je bijvoorbeeld een keer per jaar naar de tandarts voor controle en heb je eigenlijk nooit een gaatje, dan kan het voordeliger zijn om het tandartsbezoek uit eigen zak te betalen. Heb je nu nog een tandartsverzekering, ga dan voor het einde van het jaar nog even langs de tandarts. Je weet dan meteen of een tandartsverzekering nodig is in 2014.

Altijd de zorgverzekering vergelijken
Zelfs als je tevreden bent over de huidige zorgverzekering blijft het verstandig om de zorgverzekering te vergelijken. Misschien biedt een andere zorgverzekeraar wel hetzelfde pakket aan tegen een lager tarief of kan je profiteren van een korting door over te stappen. De zorgverzekering vergelijken doe je makkelijk in twee stappen op ZorgKiezer.nl en de overstap wordt dan meteen voor je geregeld.