Menu
Werk

Waarom werken met paarden gezond is

Paarden zijn vandaag de dag nog steeds ontzettend populair om te houden en dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er namelijk ontzettend veel mee doen en bovendien wordt een paard je beste maatje. Het is overigens ook zaak om goed voor je paard te zorgen en het juiste materiaal te regelen, zeker wanneer het een klein paard betreft. Je kunt gelukkig terecht bij winkels als Minihorseshop.nl voor al je artikelen. Wist je trouwens dat het ontzettend gezond is om met een paard te werken? Waarom? Dat wordt hieronder voor je op een rijtje gezet.

Lichamelijke en geestelijke voordelen

Allereerst ben je natuurlijk lichamelijk actief bezig wanneer je werkt met paarden. Je bent veel in beweging én veel in de buitenlucht wat ook ontzettend gezond is. Daarnaast tonen verschillende studies aan dat het werken met paarden ervoor zorgt dat je stressniveau vermindert. Werken met dieren heeft namelijk een positief effect op je bloeddruk en zorgt ervoor dat er minder stresshormonen worden aangemaakt. Bovendien is het verzorgen van paarden goed voor jouw eigen zelfvertrouwen en weerbaarheid. Het vergt tijd en moeite om een dier te laten gehoorzamen en met hem/haar samen te werken. Wanneer dat lukt, geeft dat behoorlijk veel voldoening en krikt het je zelfvertrouwen op.

Andere voordelen

Ook voor je sociale leven is het werken met paarden een boost. Je komt in ‘het wereldje’ nieuwe mensen tegen en je zult niet de eerste zijn die op deze wijze levenslange vriendschappen opbouwt. Om paard goed te verzorgen dien je ook te leren om verantwoordelijkheidsgevoel te hebben en betrokken en zuinig te zijn, eigenschappen die je in het dagelijks leven goed kunt gebruiken. Wist je trouwens dat je door het werken op de stal sterkere botten en spieren krijgt? Daar zul je veel profijt van hebben, zeker wanneer je een dagje ouder wordt. Een ander, minder bekend, voordeel van paardrijden is dat het je spijsvertering stimuleert. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor hardlopen. Ook is het paardrijden goed voor je lever- en nierfunctie.