Menu
Gezondheid in en om Huis

Waarom ventileren belangrijk is

Een goede ventilatie is onmisbaar. De vervuilde lucht eruit en schone lucht naar binnen halen. Iedere woning bevat ventilatiegaten en ramen om te openen. Zo kunnen we al een gedeelte ventileren. We weten dat dit nodig is, maar weet je ook waarom? De lucht in onze woning wordt vervuild door koken, zweten, ademen, verbranding, roken en nog veel meer. Te weinig ventilatie kan gezondheidsklachten veroorzaken. Denk hierbij aan irritatie van de slijmvliezen, luchtwegproblemen, allergieën, astma, vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn en nog vele andere problemen. Vooral kinderen en ouderen zijn hier erg gevoelig voor, maar ook mensen die een zwak afweersysteem hebben zullen sneller ziek worden van een vervuilde lucht.

5 Gezonde voordelen van goede ventilatie
We kunnen 5 voordelen opnoemen die ventilatie met zich meebrengt. Dankzij ventilatie kunnen vage klachten als hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid verdwijnen of voorkomen worden. Klachten ten gevolge van een allergie kunnen sterk verminderen wanneer er goed geventileerd wordt. Vervelende luchtjes blijven niet hangen maar verdwijnen snel. Schadelijke gassen worden opgelost dankzij het ventileren van de woning. Schimmel krijgt minder kans en de woning blijft schoner en frisser. Iedere woning moet elke dag voldoende geventileerd worden. Dit geldt vooral voor ruimten waar dagelijks in geleefd wordt. Ook ruimten die snel of lang vochtig blijven moeten goed geventileerd worden. Denk hierbij aan de keuken en de badkamer.

Ventilatieshop
Vroeger werden woningen geventileerd doordat mensen de ramen en deuren veel open lieten staan. Ook zaten er spleten in de muren die voor natuurlijke ventilatie zorgde. De moderne woningen zijn goed geïsoleerd maar daardoor missen ze hun natuurlijke ventilatie. Door het aanbrengen van ventilatiekanalen en ventilatoren kan de woning overal goed geventileerd worden. Een woonhuisventilator, badkamerventilator en afzuigkap zijn zeker zaken die aanwezig horen te zijn in een woning wanneer natuurlijke ventilatie niet mogelijk is of niet voldoende is. Het aanbrengen van ventilatie en de benodigde materialen moet van een goede kwaliteit zijn. Slecht werkende ventilatie brengt immers niet het gewenste resultaat met zich mee. Bij de ventilatieshop vind je de beste materialen. Hou je huis en gezin gezond door voldoende en goed te ventileren.