Menu
Spijsverteringsorganen

Het belang van darmonderzoek

Darmproblemen opsporen en verhelpen door darmonderzoek

Veel mensen lopen langere tijd rond met darmklachten en veel mensen vinden dit zelfs al normaal. Een op de vijf mensen hebben darmproblemen. Klachten als regelmatige buikpijn, winderigheid, verstopping of juist diarree nemen zij voor lief. Misschien herken jij je hier wel in. Wat veel mensen niet weten is dat het niet nodig is om de klachten voor lief te nemen, maar dat door het doen van uitvoerig laboratoriumonderzoek de oorzaak opgespoord kan worden van de darmklachten. Dit is de eerste stap naar het oplossen van de klachten en het kunnen genezen van de darmen.

Het nut van een darmonderzoek

Door onderzoek kan de oorzaak opgespoord worden. Aan de hand van de uitslag kun je samen met je arts verdere stappen zetten in het verbeteren van je darmgezondheid en een dieet of behandeling op maat opstellen. Hierdoor kunnen de klachten verbeteren en eventuele verdere schade of zelfs de kans op darmkanker beperkt worden. Neem je darmklachten dus niet voor lief en onderneem actie.

Veilig thuis onderzoek doen

Het is mogelijk de oorzaak van darmklachten op te sporen door online een ontlastingsonderzoek aan te vragen. Dit is mogelijk op Darmklachten.nl. Bij de meeste mensen worden er afwijkende waarden gevonden na laboratoriumonderzoek. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor de darmproblemen, waaronder een ontsteking, een overgroei van gisten, parasieten of schimmels, maar ook een intolerantie voor gluten. Om deze reden zijn er diverse testen op de site van Darmklachten.nl te vinden. Met behulp van een keuzehulp kun je de juiste test uitkiezen en toe laten sturen. Je kunt deze test zelf thuis uitvoeren. Deze test stuur je vervolgens op naar het laboratorium en binnen 7 dagen ontvang je een uitgebreid verslag van de uitslag met de resultaten en advies van een arts.