Menu

Met onze smartphone kunnen we tegenwoordig alles: de correcte spelling van een woord opzoeken, een vakantie boeken, foto’s maken en doorsturen en natuurlijk talloze apps installeren. Om een gezonde levensstijl erop na te houden zijn er verschillende apps te vinden die ons voorzien van heerlijke en gezonde recepten. En ze zijn nog gratis ook!

Koken met aanbiedingen
Met de app ‘Koken met aanbiedingen’ bespaar je een hoop geld en zet je daarnaast in een handomdraai de lekkerste en gezondste gerechten op tafel. In de app geef je aan in welke supermarkt jij regelmatig boodschappen doet. Vervolgens geeft de app jou verschillende recepten met producten die op dat moment in de aanbieding zijn.
Heb jij een suggestie voor een goed recept voor een gezonde maaltijd? Ook die zijn meer dan welkom in de app.
Neem een kijkje op de website van Koken met aanbiedingen. Wanneer je naar beneden scrollt, vind je tevens de downloadlinks voor AppStore en Play Store.

Kitchen Stories
Kitchen Stories is een app met een mooi uiterlijk en met veel diverse en gezonde recepten. De app bevat verschillende Engelstalige en Nederlandstalige recepten die eenvoudig te bereiden zijn. Met behulp van realistische foto’s krijg jij een goed beeld van hoe jouw bord er die avond moet uitzien.
Met behulp van de app kun je eenvoudig het aantal porties aanpassen en daarnaast de benodigdheden toevoegen aan een boodschappenlijstje.
Kitchen Stories is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Sidechef: step-by-step cooking
Sidechef is een Engelstalige app die is bestemd voor aanstormende talenten. De app legt met behulp van foto’s en video’s stap voor stap uit hoe een recept bereid moet worden. Wanneer je een gezonde goede maaltijd op tafel wil zetten, is Sidechef onmisbaar!
Je kunt deze app installeen met een iPhone of Android-toestel.

VTM Koken
VTM Koken is een zeer gewaardeerde app van onze zuiderburen. Deze Belgische app staat boordevol recepten die op een zeer overzichtelijke manier worden weergegeven. Er wordt inzichtelijk gemaakt welke handelingen je bij welke stap moet verrichten. Wanneer jij vanavond van een gezonde maaltijd aan het smullen bent, denk dan nog eens aan onze lieve buren?
De app is beschikbaar voor Android – en iOS-besturingssystemen.

Receptenmaker
Met behulp van Receptenmaker heb jij overzicht van alle recepten die in omloop zijn in diverse supermarkten in Nederland. Recepten uit bijvoorbeeld Allerhande en Hallo Jumbo worden in de app weergegeven en gebundeld op een overzichtelijke manier. Het leuke van de app is dat deze een ‘Geen idee’-knop heeft. Wanneer je geen duidelijke voorkeuren hebt voor de maaltijd van vanavond, vind je verrassende recepten onder deze knop.
Download de app in AppStore of Play Store .

Yummly
Yummly is een gratis app die er niet alleen mooi uitziet, maar ook erg functioneel is. De app houdt namelijk rekening met jouw dieet- en smaakwensen. Houd je niet van vis? Dan zal de app jou geen recepten laten zien waarin vis zit verwerkt. Daarnaast bevat Yummly veel mooie foto’s van heerlijke en gezonde gerechten. Het enige nadeel van de app is dat deze in het Engels is. Bij het maken van een boodschappenlijstje in de app is het dus mogelijk dat de producten in een Nederlandse supermarkt niet te koop zijn.
De app is te downloaden in iTunes en Google Play.

Maar die internetbundel dan?
Veel van de bovengenoemde apps maken gebruik van video’s en afbeeldingen. Logisch, de uitdrukking is niet voor niets ‘De ogen zijn groter dan de maag’. We willen graag dingen zien. Helaas kost het downloaden en streamen van foto’s en video’s soms redelijk wat Mb’s. Met behulp van een voordelig contract heb je ook daar geen zorgen meer over, en kun je goedkoop en gezond genieten van de talloze recepten in bovengenoemde gratis apps.