Menu
Dieet

Gezond snacken tijdens je dieet

Tijdens het afvalproces kun je soms enorme behoefte hebben aan iets lekkers tussendoor. Het is heel verleidelijk om naar tussendoortjes te grijpen waar veel suikers en vetten in zitten. Gelukkig kun je ook kiezen voor gezonde snacks. Tegenwoordig zijn er veel verantwoorde snacks op de markt. Waar kun je zoal uit kiezen?

Jouw streefgewicht op een plezierige manier bereiken

Naast het eten van de hoofdmaaltijden, is het belangrijk om de suikerspiegel stabiel te houden en de verbrandingsmotor in je lichaam op gang te houden. Het is dus verstandig om tussendoor iets kleins te eten. Een stuk fruit of gesneden groenten zijn goede opties. Je kunt ook kiezen voor de verantwoorde tussendoortjes van Vitadis. Deze kun je niet alleen gebruiken als je graag wilt afvallen, maar de snacks passen ook goed in een gezond eetpatroon. Het assortiment bestaat uit veel verschillende soorten snacks. Hierbij kun je denken aan pudding, repen, wafels en shakes. Allemaal vol van smaak, gemakkelijk te bereiden en ideaal om snel mee te nemen voor onderweg.

Gezonde snacks aangepast op jouw dieet

Er zijn veel websites die een enorme hoeveelheid aan gezonde snacks aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit koolhydraatarme snacks, eiwit- of proteïnerijke snacks en glutenvrije snacks. Op deze manier weet je zeker dat het past binnen je dieet. Wil je het liefst zoveel mogelijk koolhydraten schrappen? Kies dan voor de koolhydraatarme snacks. Wanneer je weinig koolhydraten eet, schakelt je lichaam over op de vetverbranding. Dit zorgt voor gewichtsverlies. Eiwitrijke snacks hebben als voordeel dat je hier snel vol van gaat zitten en hierna minder snel behoefte hebt aan eten. Eiwitten zijn tevens bouwstenen voor je lichaam. Als je veel eiwitrijke producten eet, behoud je spiermassa. Producten die rijk zijn aan proteïne, bewerkstelligen precies hetzelfde effect. Na het eten van een proteïnerijke snack, heb je geen hongergevoel meer en dat draagt bij aan gewichtsverlies. Afvallen kun je goed volhouden door tussen de hoofdmaaltijden een verantwoorde snack te nemen!