Menu
Uiterlijke verzorging

Gemakkelijk en pijnloos de bikinilijn ontharen

Het ontharen van de bikinilijn is iets dat al eeuwenlang gebeurd. Als je voor de eerste keer besluit om je bikinilijn te ontharen, dan voel je je misschien wat onzeker. Wat is de juiste techniek, is het pijnlijk en wat gebruik je voor een goed resultaat? In dit artikel kun je een aantal methodes vinden die je op weg helpen. Uiteraard is het aan jou om te ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Waarom de bikinilijn ontharen?

De bikinilijn wordt veelal onthaard vanwege hygiënische redenen. Een andere reden hiervoor is dat vrouwen er graag verzorgd uit willen zien. Het is wel zo prettig als je in de zomer op het strand kan liggen zonder dat er haartjes te zien zijn. In Brazilië is het bijvoorbeeld heel normaal dat je voor de huwelijksnacht volledig onthaard bent. Kortom, het wordt door veel vrouwen gedaan en is vandaag de dag zeker niet ongewoon.

Methodes voor het ontharen van de bikinilijn

Er zijn verschillende technieken die je kunt inzetten voor het ontharen van de bikinilijn. Een scheermesje is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om je van haartjes te ontdoen. Een andere pijnloze methode is het gebruik van ontharingscrème. Bikini-hars en Brazilian wax zijn pijnlijke technieken, maar haartjes blijven er wel langer door weg. De laatste tijd is vooral laseren erg populair.

Tips bij ontharen van de bikinilijn

Welke methode je ook toepast bij het ontharen van de bikinilijn, goede hygiëne bij het weghalen van haartjes is erg belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld altijd een schoon scheermesje en zorgt dat je niet menstrueert als je kiest voor de lasertechniek. Geef je huid bovendien altijd een goede verzorging na het scheren of weghalen van haartjes. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je huid geïrriteerd raakt.

Gemakkelijk en pijnloos ontharen bikinilijn doe je vooral door zelf te scheren, ontharingscrème te gebruiken of door een keuze te maken voor de lasertechniek.