Menu
Online gezondheidsvoordelen

Gebruik je smartphone om gezond te blijven

Gezondheid is belangrijk. Voor iedereen. Gezondheid gaat gepaard met geluk en daarom doen we allemaal op onze eigen manier ons best om gezond te blijven. Ook de overheid heeft aangegeven in 2013 extra nadruk te leggen op het stimuleren van een gezond leven. Het CDA en D66 pleiten voor een ambassadeur die zich gaat inzetten voor een gezonder leven van de Nederlander.

Gezondheid
Anno 2013 leven we in een wereld vol technologie waar de smartphone met kop en schouders bovenuit steekt. We zijn bijna zo ver dat we onszelf kunnen vragen: wie heeft er geen smartphone? Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat 50% van de Amerikaanse vrouwen haar mobieltje met internet verkiest boven een avontuur onder de lakens met haar partner!
Vaak wordt gezegd dat de smartphone slecht voor onze gezondheid zou zijn. Wij vertellen hoe je je smartphone juist kunt gebruiken in het voordeel van je gezondheid.

Hardlopen
Stel een trainingsprogramma samen, laat je tijdens het hardlopen instrueren en motiveren of meet je prestaties. Een aantal voorbeelden van handige hardloop-apps zijn Runkeeper, Marathon Training of Marathon’s World.

Heb je een gloednieuwe Galaxy S4 of een HTC One en wil je deze gebruiken tijdens het hardlopen? Zorg er dan wel voor dat er een Samsung Galaxy S4 hoesje of een HTC One hoesje om het toestel zit om je kostbare bezit te beschermen tegen zweet of schade als het toestel per ongeluk valt.

Tip: gebruik een speciale smartphone-sportarmband waardoor het niet meer vervelend maar juist handig is om je telefoon bij je te dragen tijdens het hardlopen.

Fietsen
Fietsen stimuleert de gezondheid. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk, net als veel andere sporten. Fietsen is een goedkope en gemakkelijke manier om in beweging te blijven en om overtollige kilo’s kwijt te raken. Door een uur normaal te fietsen, verbrand je al 500 calorieën. Je kunt een halve kilo per week afvallen door vijf uur per week te fietsen.

Ook op de fiets kan de smartphone goed van pas komen. Als je normaal geen grote afstanden aflegt op de fiets, kan het lastig zijn om uit je hoofd een route te bepalen.

Tip: kies in plaats van een telefoonhoesje voor een smartphonehouder voor op de fiets. Monteer de houder op het stuur en klem de telefoon in de houder. Kies een route en houd precies bij waar je bent, hoeveel kilometer je hebt gefietst en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Handige fiets-apps zijn de fiets!-app, ANWB fietsen en de fietsen123 app. Met deze apps kun je behalve navigeren ook van te voren een route instellen en geïnformeerd worden over bezienswaardigheden en horecagelegenheden onderweg.

Afvallen
Met behulp van een zee aan dieet-apps is het met een smartphone heel gemakkelijk om bij te houden wat je eet, hoeveel calorieën je op een dag binnenkrijgt en hoeveel je bent afgevallen. Lekker makkelijk want een smartphone gebruik je veel sneller om even naar een gezonde maaltijd of een handig dieet te zoeken dan de computer. Tegen de tijd dat je weer thuis bent, zijn er een hoop andere dingen tussengekomen en ben je allang weer vergeten dat je wilde zoeken naar een dieet of een gezond gerecht.

Tip: gebruik de app van Smulweb om gezonde maar lekkere gerechten te vinden. Zo kun je nog steeds lekker blijven eten terwijl de maaltijd een stuk minder calorieën bevat.

Social media activeert
Via social media zoals Facebook, Twitter of Instagram komen de leukste en de beste ideeën voorbij. De leukste fashion-items zoals kleding, een flitsend iPhone cases of een leuk festival komen langs. Behalve leuke ideeën, kun je ook gezonde ideeën opdoen! Bijvoorbeeld aanbevelingen voor een gezond restaurant of een goede sportschool.

Tip: gebruik Instagram om personen te volgen die veel weten van jouw interessegebieden.
Zo kun je op een idee worden gebracht als iemand een foto deelt van een caloriearm superfood-ontbijt of van een eiwitrijke maaltijd. Daarnaast werkt social media activerend voor veel mensen. Zie jij foto’s van sportieve lichamen langskomen, dan word je onbewust getriggerd om ook te gaan sporten. En andersom: zie je foto’s van ongezonde personen of vette maaltijden dan ben je er sneller van bewust dat jij dat niet wilt.

Niet alleen maar ongezond
Als je geen uren achter elkaar zit te chatten of te gamen en niet vlak voor het slapen gaan nog langdurig naar het scherm zit te turen maar je smartphone op een gezonde manier gebruikt, dan kan deze een flinke bijdrage leveren aan een gezond leven!