Menu
Nachtrust

Een goed matras én goede slaapgewoontes

Lig je niet meer lekker of is jouw matras toe aan vervanging? Er zijn verschillende matrassen die jouw problemen kunnen oplossen.

Er is de keuze uit vele soorten matrassen en elke heeft zijn eigen voor en nadelen. De verschillen liggen aan de ventilatie van de matrassen en de vocht regulatie.
Je kunt kiezen uit deze matrassen:

  • Latex Matrassen
    Latex matrassen hebben een kern van latex ofwel rubber als materiaal gebruikt. Deze matrassen nemen geen vocht op en het is warm omdat het niet ademt. In feite hoort een matras goed te ademen en het vocht wordt nauwelijks afgevoerd. Het veert tevens wel goed. De levensduur is niet lang. Ongeveer 5 tot 7 jaar.
  • Traagschuim Matrassen
    Traagschuim matrassen worden gemaakt van visco-elastisch schuim.Het is zwaar en zacht. Deze matrassen hebben goede lig-eigenschappen en het verdeelt het gewicht. De matrassen vormen zich naar jouw lichaamsvorm. De ventilatie is redelijk en het is anti allergisch. De levensduur is 12 tot 15 jaar.
  • Polyether Matrassen
    Polyether matrassen worden gemaakt van schuimrubber met weinig veerkracht. Het materiaal neemt niet echt vocht op en voelt warm aan. Levensduur is 3 tot 5 jaar.
  • Koudschuim Matrassen
    Koudschuim matrassen worden gemaakt van polyurethaanschuim. Deze matrassen ademen goed en nemen vocht goed op. Levensduur is 15 tot 20 jaar.
  • Pocketvering Matrassen
    Pocketvering matrassen zijn gevuld met veren. Deze matrassen nemen vocht goed op en het ventileert optimaal. Levensduur is 8 tot 12 jaar.
  • Binnenvering Matrassen
    Binnenvering matrassen zijn matrassen die zijn opgebouwd uit spiraalveren. Het heeft goede eigenschappen en het regelt het vocht goed.
  • Waterbed of Watermatras
    Waterbed-matras blijft goed schoon en heeft een hoog ligcomfort. Alleen het heeft hoge energiekosten en het ademt niet goed. De levensduur is ongeveer 10 jaar.

De matrassen zijn TUV getest. Dat wil zeggen dat de matrassen getest worden op veiligheid, bruikbaarheid, eigenschappen, prestatie en hygiëne. Alle matrassen zijn goed door de testfases gekomen en goed bevonden om het aan te bieden.