Menu
Nachtrust

Betaalbare boxsprings… bestaan ze wel?

In een razend tempo werden ze populair de afgelopen jaren: boxspring bedden. In plaats van een ledikant of spijlenbed slapen we tegenwoordig massaal in boxsprings. Maar wat is nu eigenlijk een boxspring? En wat zijn de kenmerken ervan? En waar vind je betaalbare boxsprings?

Wat is een boxspring?

Een boxspring is eigenlijk slecht een deel van een boxspring-combinatie. Een boxspringcombinatie bestaat namelijk uit een onderstel/pootjes, boxspring (het onderste deel) en een matras (het bovenste deel). Veel budgetaanbieders bieden boxbedden aan. Boxbedden zien eruit als een boxspring-combinatie, maar het onderste deel van het bed bestaat niet uit bonellveren of pocketveren, maar uit simpelweg een houten bak. Wanneer verkopers een bed een ‘boxspring’ of een ‘boxspringcombinatie’ noemen, móet het bed uit een combinatie van een matras en een geveerde onderbak bestaan.

Wanneer is een boxspring goed?

Hiervoor bestaan geen standaardregels. Zoals bij heel veel producten geldt: of een boxspring fijn is, is afhankelijk van veel persoonlijke voorkeuren. Het belangrijkst is dat het bed de juiste ondersteuning geeft aan rug en gewrichten. Bovendien moet je natuurlijk letten op de afmetingen van het bed, op je gewicht en (voor de keuze van je matras) of je een hard of een zacht matras wilt.

Betaalbare boxspring, bestaan ze eigenlijk wel?

Ja hoor. Betaalbare boxsprings zijn er veel op de markt. Bijvoorbeeld bij ketens als Jysk, Leenbakker, Ikea of Kwantum. Bij Kwantum bieden ze bijvoorbeeld de Boxspring Berlijn aan, en de Bedbox Bonn. Hier geldt dus: de Bedbox is een boxspring-look-a-like, vandaar de naam ‘Bedbox’. De box/onderkant is namelijk niet geveerd.
Goedkopere boxsprings zijn absoluut niet per se slechter dan duurdere. Ga vooral proefliggen voordat je een boxspring koopt. Pas dan kun je zelf beoordelen of je in het bed van je keuze lekker zal gaan slapen!