Menu
Overlijden / Senioren

5 Tips om gezond oud te worden.

Het liefst worden we allemaal 100 jaar, maar natuurlijk is niet alleen leeftijd belangrijk, maar ook de kwaliteit van leven. Wij hebben een top 5 voor u aan tips die u kunnen helpen met het gezonder oud worden.

  1. Zorg dat u dagelijks voldoende water drinkt. Dit geldt eigenlijk voor iedereen! Vocht zorgt ervoor dat afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd en onze organen vitaal blijven.
  2. Beweeg minimaal 30 minuten per dag. Naast de juiste hoeveelheid vocht is ook beweging een belangrijk puntje om gezond te blijven. U hoeft hier niet gelijk te denken aan hardlopen of andere sportieve activiteiten, maar lekker een stukje fietsje of wandelen op een rustig tempo is ook prima. Mocht u minder goed ter been zijn dan kunt u zelfs dagelijks in uw stoel diverse oefeningen doen om uw lichaam toch in beweging te houden.
  3. Spreek regelmatig af met vrienden want sociaal contact is erg belangrijk. Het is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat we  niet eenzaam worden en we een positieve kijk op het leven houden.
  4. Zorg voor gevarieerde voeding. Het is natuurlijk erg lekker om te variëren in gerechten, maar ook voor onze gezondheid doet het wonderen. Door gevarieerd te eten zorgen we er voor dat we u de juiste bouwstoffen binnenkrijgt en ook dit draagt weer bij aan het gezond ouder worden. Let bij voeding ook op de bereiding, zo kan voedsel bij koken bijvoorbeeld heel gezond zijn, maar frituurt u ditzelfde voedsel dan kan het weer minder gezond zijn.
  5. Neem een hond! Een hond combineert eigenlijk de voordelen van punt 2 en 3. Door een hond in huis bent u nooit meer alleen en de hond zorgt er ook nog voor dat u een aantal keer per dag even een wandeling moet maken om de hond uit te laten. Tot slot zou het ook nog zorgen voor een verlaging van de bloeddruk!

De tips zijn geen garantie dat u 100 jaar of ouder wordt, maar ze zullen er wel voor zorgen dat u zich zo lang mogelijk fit en vitaal blijft voelen. Maar helaas is het wel een feit dat ook met deze tips we uiteindelijk zullen overlijden aan ouderdom of een andere kwaal. Een waardig afscheid is dan natuurlijk belangrijk. Een afscheid dat bij u past, maar ook betaalbaar is. op de volgende link treft u informatie over een waardige en goedkope begrafenis.